Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 30 juni 2020

gepost 7 months ago, op maandag, 29 juni 2020 door Crew

Knokke-Heist eist een waterdicht protocol van de NMBS over hun aanpak voor de zomer. Indien er niet snel duidelijkheid komt, zal de NMBS in gebreke worden gesteld wegens de ‘export van het coronavirus naar de Belgische kust’. Burgemeester Leopold Lippens dreigt er zelfs mee Knokke-Heist tijdens warme zomerdagen volledig af te sluiten. Hij krijgt intussen de steun van de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé.

-----------------

Een 41-jarige Bulgaar heeft in de Brugse rechtbank 4 jaar cel gekregen voor liefst 65 inbraken en 7 pogingen tot inbraak in bestelwagens van zelfstandigen. Aleksandr P. sloeg vooral toe in West-Vlaanderen. West-Vlaanderen werd in 2018 en 2019 geconfronteerd met een stijgend aantal inbraken in bestelwagens van zelfstandigen. Telkens werd het slot van de achterdeur geforceerd en werd voor duizenden euro aan werkmateriaal uit de laadruimte meegenomen.

------------------

Vier scholen en twee verenigingen in Aalter vallen in de prijzen van Mooimakers en krijgen een beloning voor hun strijd tegen zwerfvuil.

De scholen zijn Taborschool Bellem, Taborschool Lotenhulle, De Vierklaver Knesselare en Emmaüs basisschool Aalter. De twee verenigingen zijn Natuurpunt Aalter en KSA Aalter. Samen krijgen ze 6.450 euro als dank voor hun acties tegen zwerfvuil.

---------------------

Een aannemer is in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij gestart met terreinwerken aan het Bulskampveld in Beernem. Er komt een nieuwe onthaalpoort. De werken voor de inrichting van de onthaalpoort zouden moeten klaar zijn tegen de nazomer van 2021. Tijdens de werken zal het grootste deel van de parking in gebruik blijven.

-----------------------

Het gemeentebestuur van Maldegem zoekt een private overnemer voor de kinderopvang. Voor Groen Maldegem is het aanbieden van kinderopvang een gemeentelijke kerntaak. De gemeente moet er immers voor zorgen dat er voldoende aanbod van kinderopvang is, voor iedereen. De gemeente moet er bovendien voor zorgen dat de kinderopvang betaalbaar en van hoge kwaliteit blijft. En dat kan enkel door als bestuur zelf ‘mee te spelen op de markt’. Groen stelt voor dat ook de kinderopvang Ukkie-Pukkie opgenomen wordt in het Zorgbedrijf Meetjesland.

-----------------

Kaprijke krijgt twee vaste camera’s op de site van het ontmoetingscentrum Sock.

In de politiezone Meetjesland-centrum werd beslist om vaste camera’s in te zetten op plaatsen waar vandaag veel overlast is. De precieze locatie van de camera’s is gekozen in functie van de problematiek waarvoor deze ingezet worden.

--------------------

Twee derde van het provinciaal domein: Het Leen ligt niet in Eeklo, maar in Lievegem. En toch wordt er vaak alleen maar over Eeklo gesproken. Burgemeester Vermeire van Lievegem zou graag willen dat de Provincie Oost-Vlaanderen in haar communicatie ook wat vaker Lievegem vermeldt. Het Leen bestaat uit 275 hectare bos en wel 30 kilometer aan wandelpaden.

----------------

De laatstejaars van het KTA in Brugge hebben gisterenavond op een originele manier hun proclamatie gevierd. Hun proclamatieshow gebeurde namelijk in de vorm van een drive-in. De afstuderende leerling en zijn of haar ouders moesten eerst de parking oprijden en een uitgestippelde route volgen om nadien de drive-in zone te bereiken. De leerlingen van het KTA in Brugge leken het alvast te kunnen smaken en reageerden enthousiast op de drive-in.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws