Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 23 december 2020

gepost 3 years ago, op woensdag, 23 december 2020 door Crew

Een 25-jarige motorrijder uit Damme is gisteren om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval. De twintiger kwam in Dudzele in aanrijding met een fietser en crashte daarna tegen een boom. Hij overleed ter plaatse. Het ongeval gebeurde omstreeks 15 uur op het kruispunt van de Dudzelesteenweg en de Ronsaartstraat op de grens van Damme en Brugge. Het parket stelde een deskundige aan om na te gaan hoe het ongeval precies kon gebeuren.

-------------------

Eeklo wil in februari wel degelijk een editie van de Ethias Cross organiseren. Ook al zal dat hoogstwaarschijnlijk zonder publiek zijn. Maldegem liet eerder deze maand al weten dat er geen Ethias Cross gereden wordt in het Sint-Annapark in Maldegem. De gemeente Maldegem en organisator Golazo Sports vonden het niet kunnen om pal in het centrum zo’n organisatie te doen.

---------------

De gemeentelijke diensten en het OCMW van Aalter zullen gesloten zijn op donderdagmiddag 24, vrijdag 25 en op zaterdag 26 december 2020. Rond de oudejaarsperiode zullen de gemeentelijke diensten ook gesloten zijn.

-------------------

Op de regionale pagina’s van HLN is een artikel te lezen over de openbare toiletten in het Meetjesland. De gemeente Evergem heeft daarvoor 130.000€ geïnvesteerd in twee nieuwe openbare toiletten. Het bestuur van de gemeente Maldegem en stad Eeklo zeggen dat het moeilijk is om openbare toiletten te onderhouden. Pieter De Crem in Aalter wil geen openbare toiletten.

--------------

Er wordt een streaming opgezet in de kerk in Aalter. Ppastoor Johan Balcaen van de Sint-Corneliusparochie in Aalter gaat zijn kerstviering dit jaar streamen, zodat iedereen thuis kan kijken. De mis kan op 25 december om 10.30 thuis bekeken worden.

Inloggen kan op volgend webadres: https://streaming.dmy.be/st-cornelius.

--------------

Er worden geen extra politiepatrouilles ingezet tijdens kerst- en oudejaarsavond in Brugge. De politiemensen die wél werken, houden uiteraard wel een oogje in het zeil, in het bijzonder voor lockdownfeestjes: Er zal niet stelselmatig worden gecontroleerd, maar als de politie bij een patrouille tien wagens aan een woning ziet staan, zal er wel eens geïnformeerd worden.

--------------

De politiezone Het Houtsche heeft op twee plaatsen een verboden bijeenkomst stilgelegd. Zes feestvierders kwamen samen in een café... met de deur open. De politie stelde vast dat een 14-tal mensen samen aan het feesten waren in een gebouw dat gehuurd werd. De opgestelde processen-verbaal werden overgemaakt aan het parket.

-----------------

Het postkantoor van Maldegem blijft op haar vertrouwde stek aan de Schouwburgplaats in het centrum van de gemeente. Een bord met ‘Te Koop’ aan het venster van het postkantoor in Maldegem zorgt meteen voor beroering. Het postkantoor blijft gewoon op dezelfde locatie. Bpost wil het gebouw verkopen en dan terug huren van de nieuwe eigenaar.

-----------------

De provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw een groepsaankoop plantgoed en bloemenzaad. Land- en tuinbouwers en imkers kunnen meedoen.

Dinsdag 16 februari kan de bestelling in de schoolhoeve van College Ten Doorn in Eeklo afgehaald worden. Bestellen kan via www.plattelandsloket.be/groepsaankoopplantgoed

----------------

------------------------

Alle patiënten van AZ Alma in Eeklo krijgen in deze kerstperiode een kerstconcert op hun kamer aangeboden. AZ Alma klopte daarvoor aan bij de MPEG-band, met de Meetjeslanders Petra en Michaël Van Belleghem en Geert Faes. Het kerstconcert werd opgenomen in Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo.

Later wordt het filmpje openbaar gemaakt, en zal iedereen kunnen meegenieten.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws