Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 22 december 2020

gepost 3 years ago, op dinsdag, 22 december 2020 door Crew

Aalter investeert 700.000 euro in de aanleg van een fietsbrug over de Bellemstraat. Er loopt een fietssnelweg langs de spoorweg, maar nu moesten de fietsers de Bellemstraat nog kruisen. En dat zorgde voor gevaarlijke situaties. Met de nieuwe fietsbrug zullen fietsers die op de fietssnelweg rijden binnenkort dus gewoon over de Bellemstraat kunnen rijden, zonder in conflict te komen met ander verkeer.

-------------------

In Bellem is de Oude Gentweg afgesloten, oorspronkelijk bedoeld om sluipverkeer aan te pakken tijdens de werken aan de verkeerswisselaar in Aalter. Gemeenteraadslid Jesse De Meulenaere vraagt zich af waarom de Oude Gentweg nog steeds afgesloten is, iets wat ook gevaarlijke verkeerssituatie met zich meebrengt: ***** Burgemeester Pieter De Crem over het afsluiten van de Oude Gentweg in Bellem:***** Later volgt dus meer duidelijkheid, Pieter De Crem hoorde je over de knip in de Oude Gentweg in Bellem

--------------------

Drie spelers van Cercle Brugge zijn betrapt tijdens een lockdownfeestje op een appartement in Brugge. Volgens het parket van Brugge ging het om een verjaardagsfeestje. Cercle Brugge benadrukt dat het niet naleven van de coronamaatregelen niet alleen getuigt van asociaal gedrag, het is gewoon ongepast en het strookt in geen geval met de waarden die Cercle als familiale en maatschappelijk verantwoorde vereniging vooropstelt.

------------------

Maldegem wil kerstavond iets gezelliger maken en lanceert op donderdag 24 december om 19.30 uur een digitale kerstshow. Ann Borgonjon, zangeres van Abosongs en Abotroost in Maldegem, kwam op de proppen met het idee om een digitaal kerstconcert op te nemen, onder de naam ‘Mensenlief, wat een jaar’. Op 24 december te volgen via het Youtube kanaal van de gemeente Maldegem.

-------------------

Maldegem geeft volgend jaar het echte startschot van een pak ingrijpende projecten. De bouwwerken van de nieuwe jeugdsite moeten in 2021 starten, de bouw van een nieuw cultuurcentrum zit in een stroomversnelling en ook aan de bouw van een nieuwe zaal in Kleit moet volgend jaar al begonnen worden. Burgemeester Bart Van Hulle zegt de komende vijf jaar 77 miljoen euro te gaan investeren, en dat is goed voor de toekomst van Maldegem.

-------------------

Er zijn klachten van bewoners van de Weibroekdreef in Aalter over geurende bomen, dat zegt Gemeenteraadslid voor Vlaams Belang Paul Beheyt: **** De bomen die geur afgeven zullen verwijderd worden uit de Weibroekdreef zegt schepen Patrick Hoste: ****

--------------------

De Aalterbon heeft sinds de lancering in december 2014 al voor een omzet van 350.000 euro gezorgd. Je kan de Aalterbon vanaf nu online bestellen en volledig digitaal gebruiken. Dat kan je doen door te surfen naar www.aalter.be/aalterbon en te klikken op ‘Aalterbon kopen’.

----------------

Het lichtspektakel Wintergloed zal niet te bezichtigen zijn op vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari 2021. Los van het aangepast uurrooster blijft het aanbevolen om op de website www.brugge.be de druktebarometer te bekijken voor men naar Wintergloed vertrekt. Op het parcours blijven stewards, gemeenschapswachten en politie een oogje in het zeil houden. Bij onverantwoorde drukte grijpen zij in door wandelrichtingen aan te passen of installaties af te sluiten.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws