Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 21 december 2020

gepost 2 years ago, op maandag, 21 december 2020 door Crew

Het aantal werkzoekenden in Oost-Vlaanderen stijgt met 5,8% procent, terwijl de gemelde vacatures dalen met 18,1%. Eind november 2020 telde Oost-Vlaanderen ruim 42 duizend niet-werkende werkzoekenden. Het stijgingsritme was sinds mei geleidelijk aan het afnemen, maar kent nu toch weer een toename tegenover vorige maand. Mensen met een uitzendkracht verliezen als eerste hun job horen we van directeur VDAB Oost-Vlaanderen Freddy Van Malderen:*****

Volgens de voorspellingen van het Federaal Planbureau zullen de werkloosheidscijfers de volgende maanden verder stijgen, door de herstructureringen en faillissementen die de coronacrisis zal veroorzaken.

---------------

De politie heeft zaterdagnacht een lockdownfeestje met 27 aanwezigen stilgelegd in zaal Seven aan de Zeelaan in Eeklo. Op het kerstfeest waren 12 volwassenen en 15 kinderen aanwezig. De volwassenen kregen een minnelijke schikking van elk 750 euro, behalve de organisator, die zal gedagvaard worden. Feestzaal Seven is al een tijdje, van voor de crisis, dicht en werd normaal gezien niet meer verhuurd.

----------------------

In woonzorgcentrum Veilige have in Aalter hebben ze de tuin helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer. De bewoners kunnen genieten van een prachtig uitzicht. Het rusthuis wil Kerstdag compleet maken en is nog op zoek naar licht, horen we van Marissa van de Veilige Have in Aalter: *****

Buiten aan de ingang van het woonzorgcentrum staat een grote box waarin de bokalen en theelichtjes kunnen gestopt worden bij de Veilge Have in Aalter.

-----------------------

De ouderraad van basisschool De Beuk in Aalter organiseert de Wintertakjestocht, een zoektocht door het centrum van Aalter. Je kan de tocht wandelen tot en met zondag 21 februari volgend jaar. De wandeling is gebaseerd op het boek ‘Mannetje Tak’ van Julia Donaldson. Kinderen moeten onderweg vragen oplossen, en er zijn prijzen te winnen.

-----------------

In een appartementsgebouw langs de Koning Albert I-Laan in Blankenberge is zondagnacht omstreeks 3.30 uur een zware brand uitgebroken. Vijf mensen, waaronder drie kinderen, werden overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de aanpalende huizen. Ook burgemeester Daphné Dumery (N-VA) kwam ter plaatse.

------------

In Eeklo wordt het klooster van de Paterskerk omgebouwd tot een modern stadskantoor voor de stedelijke diensten. De Vlaamse Regering maakt 2,8 miljoen euro vrij om in Eeklo het project van de Paterskerk uit te rollen zegt Vlaams minister voor binnenlands bestuur Bart Somers: *****. De middelen van Vlaanderen vormen een mooie impuls zegt burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde: ***** Eeklo zal ook verder werk maken van de plannen om de Markt parkeervrij te maken, en het centrum meer verkeersluw te maken.

-------------------

De pakjesautomaat Cubee van Bpost aan woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter kent met 700 pakjes per maand een groot succes. Bpost besliste daarom om een tweede pakjesautomaat te zetten, aan het warenhuis Delhaize in Aalter. Het gebruik van de pakjesautomaat is ook handig voor lokale handelaars die na sluitingstijd nog iets ter beschikking willen stellen voor een klant. De klant kan het pakje dan komen halen wanneer het hem past.

-------------------------------

De eerste dagen van de kerstvakantie bleef het rustig in Brugge en aan de Kust. De druktebarometer gaf donkergroen of ‘rustig’ aan. In enkele winkelstraten was er wat volk, maar nergens werd het te druk. Ook een overrompeling van Nederlanders bleef uit.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws