Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 18 december 2020

gepost 3 years ago, op donderdag, 17 december 2020 door Crew

Het coronavirus blijft het Tieltse woonzorgcentrum Deken Darras teisteren. Na een nieuwe reeks testen blijken er in totaal al 85 bewoners en 35 personeelsleden positief. Om het personeelstekort op te vangen werd contact opgenomen met Defensie, zegt schepen voor zorg in Tielt Pascale Baert: **** Wanneer de extra hulp komt naar het woonzorgcentrum in Tielt horen we nog van schepen Baert: *****

In Deken Darras zitten ongeveer 180 bejaarden.

--------------

Vanaf maandag kan het vliegveld van Ursel tot eind januari niet meer gebruikt worden door de vliegclubs. Er wordt van het vliegveld een noodparking gemaakt. De Brexit die er aankomt kan grote files veroorzaken aan de grenzen. Daarom heeft de overheid beslist om Ursel als ‘back-up parking’ te voorzien om de grensovergangen met het Verenigd Koninkrijk indien nodig te ontlasten.

Dit weekend kunnen de vliegclubs nog een laatste keer vliegen in Ursel.

-----------------

De gemeente Aalter gaat de jubilarissen al zeker tot april volgend jaar niet ontvangen op het gemeentehuis. Dat betekent echter niet dat de koppels vergeten worden, horen we van schepen Dirk De Smul***** De veiligheid van de jubilarissen staat absoluut voorop daarom kunnen de gevierden niet ontvangen worden op het gemeentehuis***** Elk koppel kreeg 125 euro op de rekening gestort en de geschenken worden veilig aan huis geleverd door het gemeentebestuur van Aalter.

-------------

Het Brugse lichtfestival Wintergloed steekt in de kerstvakantie de lampjes pas om 20 uur aan in plaats van om 18 uur. De stad wil zo grote drukte vermijden.

Op oudejaarsavond is er geen Wintergloed in Brugge. Om het veilig te houden, moeten shoppers maximaal gescheiden worden van de avond-bezoekers.

-------------------

In de Wingene Steenweg in Beernem heeft een vrachtwagen gisteren een deel van z'n lading beton verloren. De lading kwam terecht op de brug over de E40. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen. Tijdens de interventie was één rijstrook in de richting van Beernem afgesloten voor het verkeer.

------------------

Twee koks uit Knesselare Jasper Verplancke en Stefanie Nolf slaan deze eindejaarsperiode de handen in mekaar, en koken voor het eerst samen. De samenwerking met Stefanie Nolf kwam spontaan zegt Jasper Verplancke:***** En wat met kerst op het menu staat kan kok Jasper je al verklappen: **** alle info over het menu kan je vinden via de Facebookpagina Jasperkookt.

--------------

De bibliotheek van Eeklo heeft vanaf nu ook een Taalpunt Nederlands. In deze nieuwe afdeling vinden anderstalige nieuwkomers materialen die hen kunnen helpen bij het leren van het Nederlands.

Ook Nederlandstalige mensen die beter willen leren lezen en schrijven kunnen in het Taalpunt van de bibliotheek van Eeklo terecht.

------------------

Vandaag op deze 18e december trouwt het laatste koppel voor 2020 in het gemeentehuis van Aalter, dat zegt Schepen van Burgelijke Stand Dirk De Smul: ***** Door corona verloopt het trouwen volgens de maatregelen: *** Aldus schepen Dirk De Smul die vandaag het laatste huwelijk registreert voor 2020 in de gemeente Aalter.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws