Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 24 december 2020

gepost 3 years ago, op woensdag, 23 december 2020 door Crew

De feestdagen zijn er en ook de politiezones in en rond Meetjesland hebben hierdoor extra controles uit te voeren. De politiediensten houden zich bij die controles aan de regels en komen pas tussen als ze toestemming hebben van de inwoners zelf of van het parket. Inbreuken op de coronamaatregelen leiden tot een minnelijke schikking van 250 euro, voor lockdownfeestjes kan dat oplopen tot 750 euro en het organiseren ervan zelfs 4.000 euro.

----------

Er wordt onderzocht of er een ringweg rond Knesselare-dorp kan komen. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) wil samen met zijn schepencollege plannen maken om De Plaats in Knesselare een nieuwe look te geven. De Kerk in Knesselare zou meer tot zijn recht moeten komen vindt burgemeester De Crem. Op De Plaats moet er voor de horeca van Knesselare ook ruimte komen voor brede terrassen. Parkeren zal nog altijd op een deel kunnen, maar zeker niet meer op heel het plein.

---------------------------

De landbouwers van het Meetjesland maken zich zorgen. Met claims op hun grond en een problematische vergunningsverlening zet de Vlaamse regering hun ondernemerschap onder druk. Gisteren verzamelden landbouwers op de hoek van de Lievevrouwedreef en de Aalterbaan in Maldegem. Ze hebben hun boodschap #geefboerenruimte op 17 graspakken geplaatst en die symbolisch op een akker gezet. In het Meetjesland zijn er veel dynamische landbouwbedrijven en de boeren willen met de actie duidelijk maken dat ze hun landbouwgrond willen behouden.

--------------------

In de Heksenwijk in Assebroek wemelt het er van de emelten. Dat zijn larven van de langpootmug. Duizenden diertjes zwermen er in het rond. De bewoners hebben de dienst Openbaar Domein van de stad gecontacteerd om iets aan het probleem te doen. Schade richten de emelten niet aan, het lijkt het bestuur van Brugge dus geen goed idee om ze te bestrijden. Als het weer kouder wordt, gaan ze vanzelf weer naar hun overwinteringsplaats klinkt het.

--------------------

Nergens zijn er dit jaar zoveel dodelijke slachtoffers gevallen in het verkeer als in West-Vlaanderen. Dit jaar hebben zeker 48 mensen het leven gelaten na een verkeersongeval in West-Vlaanderen. Oost-Vlaanderen staat op de tweede plaats met één dodelijk slachtoffer minder. Over het algemeen zijn er wel minder dodelijke verkeersslachtoffers dan in 2019. En dat is natuurlijk het gevolg van de lockdowns in het voorjaar en nu waarbij thuiswerken zoveel mogelijk verplicht is.

---------------------

Het AZ Sint-Lucas in Brugge laat minstens tot en met zondag 3 januari 2021 geen bezoek meer toe. Het is een preventieve maatregel om een opflakkering van het coronavirus de baas te kunnen. Het is voor de eerste keer in deze coronacrisis dat het AZ Sint-Lucas zo hard getroffen is. De naar schatting 300 patiënten zullen de feestdagen dus alleen op hun kamer moeten doorbrengen. Om de patiënten toch een beetje perspectief te geven, stelt het ziekenhuis per afdeling een iPad ter beschikking voor mensen die geen smartphone hebben om contact te leggen met het thuisfront.

------------------

In deze politiezone Maldegem zijn er minder grootschalige alcoholcontroles. “Dit om de gezondheid en veiligheid van iedereen in deze coronatijden te bewaren”, klinkt het. Dit in tegenstelling tot de politiezones Aalter en Assenede-Evergem. Zij voorzien evenveel alcoholcontroles als andere jaren. Vuurwerk is in alle politiezones verboden. Er wordt verwacht dat de incidenten onder controle blijven.

---------------------

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé kreeg het afgelopen jaar wekenlang politiebescherming nadat hij thuis bedreigingen ontving. De bedreigingen dateren van de periode april-mei. Over de precieze inhoud kan de gouverneur niet veel kwijt. Om het uur kwam er preventief politie langs het huis van de gouverneur . Uiteindelijk zijn de bedreigingen wel gestopt.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws