Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 23 augustus 2023

gepost 6 months ago, op dinsdag, 22 augustus 2023 door Crew

Het afsluiten van het kruispunt van de Brugsesteenweg met de Ringlaan (R43) in Eeklo is nog niet voor binnenkort. In het dossier van de werken op de Ring rond Eeklo werd deze week de eerste fase opgestart. Dat gaat om de aanleg van een rotonde op het kruispunt van de Ringlaan met de Industrielaan.

—--------------------------------------------------

De Horecastraat van vrijdag 25 augustus in Maldegem wordt geschrapt door de slechte weersvoorspellingen. Op vrijdag 15 september staat wel nog een laatste editie van de Horecastraat gepland, als start van Maldegem Kermis.

—-------------------------------------------------------

In het provinciaal domein Het Leen in Eeklo is een zeldzame paddenstoel ontdekt. De ruige taaiplaat oftewel Lentinus Strigosus.Het was amateurmycoloog Chris Bruggeman, lid van de Paddenstoelenwerkgroep Meetjesland, die de uiterst zeldzame paddenstoel ontdekte op een populierenstronk in het bos.

—----------------------------------------------------

Eeklo mag je de komende weken ook Eekl’eau noemen. Met de klemtoon op het Franse woord l’eau of water. Tot half oktober doet de stad er alles aan om de inwoners te sensibiliseren om minder water te verbruiken. In het Waterhuis kan je zelf ontdekken hoeveel water je eigenlijk verbruikt en hoe dat minder kan.

—---------------------------------------------

Zondag 27 augustus wordt op provinciaal domein De Boerekreek in Sint-Laureins de internationale prijskamp van het trekpaard georganiseerd. Bezoekers kunnen er de mooiste en beste trekpaarden van Oost-Vlaanderen bewonderen.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws