Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 22 augustus 2023

gepost 10 months ago, op dinsdag, 22 augustus 2023 door Crew

Groen eist actie om de waterkwaliteit van de Poekebeek te verbeteren. Die blijkt veel te slecht. De Poekebeek stroomt onder andere door Deinze, Aalter, Ruiselede, Wingene en Tielt. Uit een parlementaire vraag van Mieke Schauvliege (Groen) uit Aalter aan Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) blijkt dat de waterkwaliteit niet voldoet.

—--------------------------------------------------------------

Het overlijden van Zuster Monica Van Kerrebroeck (84) doet ook in Eeklo herinneringen opwaaien. Ze gaf er eind jaren zestig eerst les, en was van 1971 tot 1981 directrice van college Ten Doorn in Eeklo . Later bleef ze nog lange tijd lid van het schoolbestuur.

—--------------------------------------------------------------------

Op zaterdag 26 augustus vindt in Aalter de tweede editie plaats van de Easykit Youth Cup, een internationaal voetbaltornooi voor U9. Organisatie Peetjes Droom organiseert en haalt deelnemers uit zes landen naar Aalter.

—----------------------------------------------------------------------

Inwoners van Maldegem kunnen op dinsdag 5 en woensdag 6 september landbouwplastiek naar het terrein naast het recyclagepark in de Steenhouwerslaan brengen. “Je draagt hiermee een steentje bij aan een duurzame toekomst en een kleinere afvalberg.

—------------------------------------------------

Vrijdag 25 augustus kan je in Maldegem naar het laatste Parkies-concert van deze zomer. Houd rekening met het nodige gegil, want meisjesidool Maksim Stojanac, of kortweg Maksim, is de hoofdgast van de slotavond. Info: www.parkies.be.

—------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws