Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 21 augustus 2023

gepost 6 months ago, op maandag, 21 augustus 2023 door Crew

Een 62-jarige vrouw is opgepakt voor het doden van haar echtgenoot (62) in het dorp Boekhoute bij Assenede. De dame kon hun financiële problemen niet meer aan en stak haar man dood met een mes en probeerde daarna zichzelf van het leven te beroven. De hulpdiensten konden dat nog net verhinderen.

—--------------------------------------------------

Affiches aan openbare vuilbakjes in Aalter, die zeggen dat hondenpoep niet in de vuilbak mag, zorgen voor verwarring. Mensen vragen zich af waar ze dan wel met hun hondenpoep naartoe moeten. Schepen Dirk De Smul (CD&V), verduidelijkt in HLN dat er bedoeld wordt dat de hondenpoep altijd eerst in een poepzakje moet, en dan pas in de vuilbak.

—------------------------------------------------------------------------

Het dorp Knesselare (Aalter) is weer in de ban van de ooievaar. Er werd in het voorjaar gebroed en in mei kwamen drie kuikens ter wereld. Maar het nest met jonge vogels werd aangevallen, vermoedelijk door kraaien. De ooievaars verdwenen van het toneel, maar nu werd er plots weer een ooievaar in het nest gespot.

—----------------------------------------------------------

Er wordt al vijftig jaar over gesproken, maar nu starten eindelijk de langverwachte werken aan de Ring rond Eeklo. Niet dat we morgen al in een boog rond het stadscentrum kunnen rijden, maar met de aanpak van het kruispunt van de Ringlaan met de Industrielaan, wordt wel een eerste stap gezet.

—--------------------------------------------------------------------------------

De Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) en dagopvang Kwakkie in Aalter krijgen een goed rapport. Al sinds 2004 kunnen ouders om de twee jaar hun mening kwijt over onder andere de kwaliteit van de opvanglocatie, de begeleiding, de organisatie en de mate van participatie.

—-------------------------------------------------------------

De Tieltsesteenweg, een van de toegangspoorten naar Eeklo, gaat voor tien dagen dicht. Daardoor is doorgaand verkeer onmogelijk en verboden tot en met 31 augustus. Er lopen verschillende omleidingen. “Op het kruispunt wordt er een veilige doorgang voorzien voor voetgangers en fietsers.
---------------------------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws