Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 18 augustus 2023

gepost 10 months ago, op donderdag, 17 augustus 2023 door Crew

Schepen Hilde Lampaert (58) van N-VA Eeklo geeft haar job in de privé op, en kiest vanaf nu voltijds voor de politiek. Erop of eronder, want met die gok kan ze na de verkiezingen van volgend jaar ook zonder werk komen te zitten. Hilde Lampaert die 58 jaar is kiest bewust voor de politiek: daar waar mijn hart echt ligt”, zegt ze vol ambitie.

—----------------------------------------------------------------

De CD&V van Aalter organiseert op zaterdag 2 september haar fietstocht en barbecue. Burgemeester Pieter De Crem (61) en zijn collega’s van het schepencollege en de afdeling nodigen iedereen uit om mee te fietsen. De fietstocht is gratis en start om 14 uur aan het gemeentehuis.

—-------------------------------------------------------------------

De senioren van Eeklo maken zich op voor hun eigen ‘zomerfestival’. Van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 augustus zijn er weer de Zonneheemse Feesten, in en rond het lokaal dienstencentrum Zonneheem.

—-----------------------------------------------------------------------------------

De wijk Oostveld nam dinsdagmorgen afscheid van haar kerk. Er wordt gezocht naar een nieuwe bestemming, en die lijkt nu ook gevonden: Freinetschool De kleine helden, wegens succes op zoek naar meer ruimte, wil zich in het gebouw vestigen.

—----------------------------------------------------

Veel kans dat binnen enkele jaren er slechts twee kerken in Maldegem zijn waar er nog erediensten plaatsvinden, namelijk in de Kleitse parochiekerk Sint-Vincentius a Paulo en de Sint-Barbarakerk in het centrum. De andere drie kerken in de gemeente krijgen een andere bestemming.

—-------------------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws