Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 17 augustus 2023

gepost 11 months ago, op donderdag, 17 augustus 2023 door Crew

Aimé De Jaeger uit de Middelweg in Aalter is overleden, amper een paar weken na zijn honderdste verjaardag. Het schepencollege van Aalter ging Aimé op 27 juni nog bezoeken met een pak geschenken, om zijn honderdste verjaardag te vieren. De man woonde al bijna heel zijn leven in Aalter-Brug, niet ver van de grens met Ursel.

—--------------------------------------------

In de centrumstraten van Aalter stonden afgelopen woensdag veel achtergelaten pmd-zakken, en ook dozen met oud papier en karton. Door de vakantieweek van 15 augustus werd de ophaalronde voor het afval deze week aangepast.

—------------------------------------------------------------

Tijdens Open Monumentendag op zondag 10 september plant Stoomcentrum Maldegem het verhaal te brengen van de reizigers die ooit de trein namen vanuit Maldegem. Er wordt een getuigenissenfilm gemaakt. De makers zijn nu enkel nog op zoek naar een of meerdere personen die ooit op CM-kamp vertrokken met de trein vanuit Maldegem naar Zwitserland.

—---------------------------------------------------

De start van de Renewi Tour in Aalter, op vrijdag 25 augustus, moet een duurzaam evenement worden. De Renewi Tour is de nieuwe naam van wat vroeger ook al de Eneco Tour, BinckBank Tour en vorige keer nog de Benelux Tour heette. Door de nieuwe titelpartner Renewi wordt de naam nog maar eens aangepast.

—----------------------------------------------

In Hansbeke en Bellem is er in het eerste weekend van september opnieuw een Verlichte Boerderijtocht. De vorige editie is geleden van 2019. Deze idyllische fietstocht van 20 kilometer leidt de deelnemers langs sfeervol verlichte huizen, tuinen en boerderijen. Meer info via www.verlichteboerderijtocht.be.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws