Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 16 augustus 2023

gepost 6 months ago, op dinsdag, 15 augustus 2023 door Crew

De lokale politie heeft het voorbije verlengde weekend verschillende personen gecontroleerd tijdens een verkeersactie in het Meetjesland. Negen rijbewijzen zijn tijdelijk ingetrokken omdat de bestuurders onder invloed van illegale en of legale drugs achter het stuur zaten.

—----------------------------------

De oude kerk op het Oostveld in Eeklo wordt in de toekomst wellicht een school. Op dinsdag 15 augustus werd de allerlaatste misviering gehouden in de kerk Oostveld, niet toevallig de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk. Het gebouw zal nu ontwijd worden, en dus gingen stad en kerkfabriek op zoek naar een nieuwe bestemming.

—--------------------------------------------

Vanaf donderdag 17 augustus wordt het wegdek van de Buntelarestraat op de grens van Aalter met Knesselare vernieuwd. De werken zullen maximaal negen dagen duren. Ten laatste op zaterdag 26 augustus gaat de straat weer open. Tijdens de werken is er een omleiding voorzien.

—-----------------------------------------------------

Vrijdag zal het Kerkplein in Eeklo tussen 7 en 14 uur afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer, en dat voor het plaatsen van een mobiele werfkraan. De omleiding loopt via de Prinsenhofstraat, Teirlinckstraat en Boelare. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.

—----------------------------------------

De Boerenmarkt van Kaprijke krijgt er op zaterdag 19 augustus een extraatje bij. Voor het eerst wordt die voormiddag ook een tweedehandsbeurs georganiseerd voor baby- en kinderspullen.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws