Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 22 juli 2020

gepost 4 months ago, op woensdag, 22 juli 2020 door Crew

Het verkeer van de kust richting binnenland liep gisterenavond hinder op door een ongeval op de E40 in Oostkamp. Vijf mensen werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, omdat er sprake was van meerdere gewonde. Niemand raakte zwaargewond.

-------------------

De politie Het Houtsche heeft snelheidscontroles gehouden in Beernem, Oostkamp en Zedelgem. Eén op vier bestuurders werd geflitst. De snelheidscontroles vonden plaats in de Hoornstraat in Beernem, in de Hertsbergsestraat in Oostkamp en langs langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem.

-----------------

De politie van Aalter heeft een intensieve controle uitgevoerd op wagens die van op de Markt de Bellemstraat links inrijden. Er werden 45 boetes uitgedeeld.

De politie kondigt nog meer controles aan.

--------------------

De toestand van de vernieuwde middenberm van de N9 dwars door Eeklo ziet er als verwilderd groen uit. De stad had een groene oase beloofd. Burgemeester Luc Vandevelde is overtuigd dat het over drie jaar de mooiste middenberm van Vlaanderen wordt. Het onderhoud is momenteel nog in handen van een firma, en niet van de stad. Zoals in elke private tuin heb je pas mooi resultaat na een aantal jaren, aldus de burgemeester van Eeklo.

-----------------

Tot eind augustus rijdt er een Eeklobus doorheen het centrum. Het stadsbestuur wil zo de inwoners de kans geven om op marktdag en in het weekend langs te komen naar het centrum en Eeklo te beleven. Het gebruik van de bus is volledig gratis en vertrekt van WZC het Zonneheem.

------------------

Op 28 juli opent in Maldegem een lokale Buurderij waar je wekelijks terechtkan voor het afhalen van lokale groenten, fruit, brood, zuivel, vleeswaren, streekproducten en artisanale bereidingen. België kent al 115 Buurderijen waarvan 60 in Vlaanderen en binnenkort dus nog eentje in Maldegem.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws