Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 21 juli 2020

gepost 4 months ago, op maandag, 20 juli 2020 door Crew

Drie Albanezen riskeren in de Brugse rechtbank celstraffen tot vier jaar voor vijf woninginbraken en zeven pogingen daartoe. In Moerkerke gingen de inbrekers eind vorig jaar aan de haal met een kluis. Ver raakten ze niet, want dezelfde nacht nog werden ze opgepakt bij een verkeerscontrole in Aalter.

-------------------

Enkele restaurants en cafés in Brugge houden zich niet aan de coronamaatregelen en dat baart burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zorgen. Hij roep inwoners op om hun gezond verstand te gebruiken en vraagt caféuitbaters om de politie in te schakelen als klanten voor problemen zorgen. “We moeten samen een heropleving van Covid-19 vermijden, anders zijn horecazaken de dupe”, waarschuwt de burgemeester van Brugge.

------------------

Volgens N-VA Eeklo wordt het openbaar groen onvoldoende onderhouden. De stad Eeklo heeft 16 mensen bij de groendienst. Dat zegt gemeenteraadslid namens N-VA Hilde Lampaert: **** Om het openbaar groen in Eeklo makkelijker ter onderhouden moet meer nagedacht worden over de plantenkeuze . **** aldus N-VA gemeenteraadslid in Eeklo Hilde Lampaert over het onderhoud van het openbaar groen in Eeklo.

---------------------

Tegen 1 september wil Eeklo alle schoolbuurten in de stad veiliger maken, door middel van opvallende straatbeschilderingen.

Hiermee moeten chauffeurs duidelijk gemaakt worden dat ze in de buurt van een school rijden, en dat de snelheid dus omlaag moet.

---------------------

Er is een nieuwe toeristische brochure ‘Visit Aalter’ en die neemt je op sleeptouw door de Aalterse dorpen. De brochure bevat fiets- en wandelroutes doorheen de deelgemeenten en bevat ook een culinaire hotspot.

De nieuwe publicaties zijn begin augustus gratis beschikbaar in alle gemeentelijke gebouwen en kan je nu al bekijken via www.aalter.be/visit

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws