Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 23 juli 2020

gepost 4 months ago, op donderdag, 23 juli 2020 door Crew

Sinds de exitstrategie in België van start ging en de maatregelen beetje bij beetje versoepeld werden, is het waakzaamheid geblazen. Want meer fysiek contact betekent ook een grotere kans op besmetting. De gemeenten en steden in onze regio roepen op om zijn volledige medewerking aan het onderzoek rondom contact tracing te verlenen, enkel op die manier kunnen we samen de verspreiding van COVID-19 inperken. Meer info: www.contactopvolging.be.

---------------

Vanaf donderdag 23 juli worden mondmaskers verplicht in alle stedelijke gebouwen in Eeklo. Ook de stad Damme voert een verplichting op mondmaskers in op de markten, boekenmarkten en publieke delen van de stedelijke gebouwen. De situatie in Damme blijft voorlopig stabiel.

--------------------

Vanaf vanavond 22 uur zal er worden gestaakt in de gevangenis van Brugge.

Dat kondigt de vakbond ACOD aan. Aanleiding is “het gebrek aan respect van de directie”. De socialistische overheidsbond verwijst naar problemen als personeelstekort, overbevolking en tuchtloosheid bij de gedetineerden. De actie in de Brugse gevangenis zal 24 uur duren.

----------------

Bouwondernemingen die meer dan 5 woning-entiteiten willen verbouwen kunnen in Maldegem niet aan de slag. De gemeente Maldegem is bezig met een stedenbouw-kundige visie. Gemeenteraadslid namens CD&V Leandra Decuyper: ****** De beleidsvisie komt er zegt Schepen van ruimtelijke ordening in Maldegem Nicole Maenhout: **** OOk de provinicie Oost- Vlaanderen zal mee bepalen hoe de stedenbouwkundige visie er voor Maldegem zal uitzien.

-----------------

Omwille van de Corona-crisis worden de bronophalingen van asbest nog niet hernomen. De bronophalingen van asbest door IVM worden terug hervat vanaf 3 augustus.

-------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws