Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 22 januari 2020

gepost 4 years ago, op woensdag, 22 januari 2020 door Wim Van Geert

In de Tieltstraat in Pittem is gisteren een ongeval gebeurd waarbij een fietser gewond raakte aan de schouder. De 68-jarige man uit Pittem reed met zijn fiets richting het centrum toen hij in de buurt van een pizzarestaurant verrast werd door een automobilist die plots zijn portier open zwaaide. De fietser kon een aanrijding niet vermijden. Hij werd naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt overgebracht. De automobilist, een man uit Wingene, bleef ongedeerd.

----------------

Enkele maanden nadat het stadsbestuur van Brugge de Smedenpoort een nieuw laagje verf gaf, hebben vandalen er al graffiti op aangebracht.

De poort, de oudste van de stad langs de vesten, werd eind november in haar glorie hersteld. De stad Brugge investeerde zo’n 70.000 euro in de grondige restauratie en schilderwerken. Deze week werd evenwel vastgesteld dat er vandalen aan de slag zijn geweest. Op de muren werden tags en graffiti aangebracht. Het is niet meteen duidelijk wie achter de vandalenstreek zit.

---------------------------

Elke woensdagnamiddag kunnen jongeren terecht in het jeugdhuis in Maldegem. Vorige week woensdag is alvast met succes gestart. Je hoort schepen van jeugd in Maldegem Glenn Longeville: ****

Het jeugdhuis in Maldegem maakt daarmee ook een nieuwe start. *****

In juni vorig jaar ging het jeugdhuis De Redekiel dicht na heel wat problemen. Het gemeentebestuur van Maldegem tracht nu met begeleiding een veilige plaats te creëren voor jongeren. Daarbij kan opnieuw samengewerkt worden met ervaren krachten van VZW De Redekiel. **** Aldus schepen Glenn Longeville over de nieuwe start van het jeugdhuis in Maldegem.

-------------------------------

Op de Meulebekesteenweg in Dentergem is gisterennamiddag een tankwagen in de gracht beland. Het ongeval gebeurde op de verbindingsweg tussen kruispunt Verre Ginste en het centrum van Dentergem. Een vrachtwagen met Roemeense nummerplaat reed richting het centrum. Even voorbij een scherpe bocht naar rechts moest de chauffeur uitwijken voor een vrachtwagen die uit de andere richting kwam. De man week iets te veel uit en raakte met enkele van zijn rechter-wielen in het gras naast de rijweg. Het gevaarte begon te schuiven en de chauffeur kon niet meer bijsturen. De tankwagen kwam in de gracht terecht en moest getakeld worden.

---------------------------

De dorpsschool in Damme die „De Ooievaar“ heet krijgt maar weinig nieuwe instroom. Dat zegt ook schepen van onderwijs in Damme - Bart Desutter: *****

Eind vorig jaar is een kleuter van school veranderd, hierdoor zaten ze in De Ooievaar toch met een tekort maar dit is nu opgelost :******

Bovendien ziet ook de toekomst er goed uit voor het volgende schooljaar: ***

In de Ooievaar wordt heel vaak in projecten gewerkt, hoor je nog van schepen van onderwijs in Damme - Bart Desutter: ******

---------------------

De Kerstraat in Sint-Joris bij Beernem werd omgevormd tot een straat zonder auto’s en zogenaamde schoolstraat. Maar dit heeft weinig nut gehad want er vormden zich hierdoor problemen in omliggende straten. In de plaats komt een zebrapad aan Pelderijn. In de Lattenklieversstraat wordt de zone-30 aangepakt. Er zullen markeringen ‘30’ op straat geschilderd worden, er wordt ook bekeken of de verkeersborden die de zone aangeven kunnen vervangen worden door grotere borden.

-----------------------------

De handelaarsvereniging Pluzand, die de uitbatingen op ’t Zand verenigt, vraagt aan het Brugse stadsbestuur een nieuwe ‘eyecatcher’ voor het plein. Dat de fontein met de beeldengroep na de heraanleg is verdwenen, ligt de handelaars nog zwaar op de maag. Het Brugse stadsbestuur wil ook graag een ‘eyecatcher’, die je bij evenementen kan wegnemen. Het mag evenwel niet makkelijk te verslepen zijn door grappenmakers. Het is dus niet zo simpel als het lijkt, aldus het Brugse Stadsbestuur over de de nieuwe eyecatcher op ‚t Zand.

------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws