Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 21 januari 2020

gepost 4 years ago, op dinsdag, 21 januari 2020 door Wim Van Geert

Vorige week werden 34 bestuurders beboet omdat ze vanop de Markt in Aalter toch links de Bellemstraat inreden. Er staat nu een groot led-bord met extra waarschuwingen. Op het bord staat ook de mededeling dat er vorige week 34 chauffeurs betrapt werden, die de Bellemstraat toch inreden.

De politie van Aalter voert bijna dagelijks controles uit, ook met anonieme wagens. Wie betrapt wordt, moet in eerste instantie een minnelijke schikking van 58 euro betalen.

-------------------------

De gemeente Maldegem werkt aan een nieuwe toeristische kaart. Op die manier wil met meer mensen aan trekken tot het centrum van Maldegem. Je hoort daarover stafmedewerker lokale economie Peter Ameel: *****

Het centrum van Maldegem bruist intussen van nieuwe handelszaken die er zich vestigen: ****

---------------------------------------------------------

Het VTI Zeebrugge wil de komende jaren het negatieve beeld dat bestaat over de school laten verdwijnen. Joke Knockaert is er sinds enkele maanden directeur - de eerste vrouw die er de rol invult - en beseft dat ze voor een enorme uitdaging staat. Eén van haar eerste verwezenlijkingen is de introductie van Flack, de schoolhond. Op korte tijd is Flack de knuffelhond van zowel leerlingen als leerkrachten geworden.

--------------------

Eeklo heeft cultuurprijzen uitgedeeld, met Edward De Geest en Marijke De Winne als de grote winnaars. Edward De Geest kreeg de titel van Artistiek Ambassadeur. Edward is eredirecteur van de Academie en organist van de Sint-Baafskathedraal. Hij kreeg eerder al internationale prijzen, en wint nu ook in zijn eigen Eeklo.

Actrice en woordkunstenaar Marijke De Winne kreeg de Prijs voor Cultuurverdienste in Eeklo.

-----------------------------

De lokale politie van Damme en Knokke-Heist nam deel aan het Weekend zonder alcohol achter het stuur met extra controles. In totaal reden 10 van de 642 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Het politieteam trok hun rijbewijs in.

Ook de flitswagen was van de partij. In totaal reden 169 van de 775 gecontroleerde bestuurders te snel voorbij de flitswagen.

--------------------------

Het Sint-Andries ziekenhuis in Tielt zit in een positieve flow. De teamgeest in het ziekenhuis zit goed. Momenteel werkt het ziekenhuis ook samen met andere ziekenhuizen in de buurt maar tot een fusie zal dit niet leiden hoor je van directeur Peter Lauwyck: ****

Budgettair zit het voor het Sint-Andries ziekenhuis mee zegt directeur Peter Lauwyck: *****

-------------------------

Brugge telde op 31 december 2019 118.610 inwoners. Dat zijn er terug 434 meer dan het recordjaar voordien. Vooral in de wijk Sint-Jozef is de stijging duidelijk, maar ook in de binnenstad kwamen er inwoners bij. Na de Belgen zijn de Roemenen het vaakst vertegenwoordigd in de stad.

Het is nog altijd populair om in Brugge te komen wonen, ook al komen er geen grote verkavelingen bij. In vergelijking met andere grootsteden is het bovendien opvallend dat er in Brugge hoofdzakelijk Belgen wonen: meer dan 110.000 op een totaal van 118.610. Dat is bijzonder veel.

-----------------------

Het Rode Kruis start met een nieuwe campagne om meer donoren te vinden.

In 2019 doneerde 3% van de Vlamingen bloed, plasma of bloedplaatjes en dat aantal wil het Rode Kruis optrekken naar 4%. Daarom lanceert het Rode Kruis de campagne 'Ons dorp geeft', waarbij het wil inspelen op het samenhorigheidsgevoel in een gemeente. Alle Vlaamse steden en gemeenten worden opgeroepen om meer te doneren. De bedoeling is de groep donoren te vergroten, zodat er op meer mensen beroep gedaan kan worden om de bloedvoorraad op peil te houden.

Elke Vlaming heeft 70% kans ooit een bloedproduct nodig te hebben, terwijl maar 3% van de Vlamingen geeft.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws