Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 23 januari 2020

gepost 4 years ago, op donderdag, 23 januari 2020 door Wim Van Geert

De inbraakgolf in Assebroek en Sint-Kruis blijft aanhouden. Dinsdagmiddag kreeg de politie opnieuw twee aangiftes van inbraken. Sinds de jaarwisseling staat de teller nu al op 22. In dezelfde periode vorig jaar stond de teller op minder dan de helft. Opvallend is dat vooral Assebroek wordt geteisterd door inbrekers. Ze slaan zowel overdag als ’s nachts toe. De stad Brugge organiseerde daarom gisteren een pop-up infostand over inbraakpreventie. Op deze stand kregen bezoekers tips over hoe ze een inbraak in hun woning kunnen vermijden.

-----------------

De fusie tussen Aalter en Knesselare geraakt nu ook ingeburgerd in de leeftijdsfeesten. De 55-jarigen van Aalter en Knesselare vierden samen hun verjaardag. Het comité ‘Geboren in 1964 – het nieuwe Aalter’ kreeg een tijd geleden meer dan honderd 55-jarigen samen in het Ontmoetingscentrum in Maria-Aalter.

---------------------

Eeklo gaat dit voorjaar iets doen aan het lelijk zicht van vier elektriciteitskasten in het centrum. Kunstenaars gaan die pimpen. Met het project ‘Pimp the Box’ worden dit voorjaar vier elektriciteitskastjes op en in de buurt van de Markt aangepakt door Eeklose kunstenaars. Martha Verschaffel, Lukas Verstraete, Saar De Buysere en Barbara Verstraete gaan met historische foto’s aan de slag om de elektriciteitskasten te pimpen.

--------------

Monnik Giel uit Sint-Laureins is vanavond te gast in het programma ‘De Ideale Wereld’ op Canvas. Monnik Giel is 21 jaar ondertussen. Giel-Frédéric Foubert, zoals Monnik Giel eigenlijk heet, werd in 2013 beroemd toen bekend raakte dat hij op jonge leeftijd vanuit België naar India zou vertrekken, om daar een opleiding als monnik te genieten. Ondertussen is hij weer in het land, en doet hij vanavond zijn verhaal op Canvas.

---------------------

Het marktplein van de Markt van Aalter is volledig afgesloten met een ketting. Voor de belevering van de horecazaken op de Markt zijn sleutels ter beschikking om doorgang te verlenen aan leveranciers. De ketting werd er ook gehangen voor de veiligheid van de terrassen komende zomer. “Wanneer de terrassen vol zitten, spelen de kinderen op de Markt. Vroeger waren de Markt en de rijweg afgescheiden door geparkeerde wagens. Nu is dat niet meer het geval. De ketting rondom de Markt van Aalter is een veiligheid zodat de kinderen niet op de weg zouden lopen”, zegt de burgemeester Hoste nog.

-----------------------------

Maldegem wil de enige gemeenteschool, op de Kruipuit in Adegem, overlaten aan een onderwijskoepel. Het uitbaten van een school is volgens het nieuwe gemeentebestuur geen basistaak van een gemeente. Oppositiepartij CD&V vindt dit de zoveelste uitverkoop van de gemeente. Volgens burgemeester Bart Van Hulle is een overname de beste manier om de toekomst van de school te vrijwaren.

-------------------

Particulieren in het Meetjesland en de streek rond Deinze kunnen hun asbesthoudend afval voortaan thuis op een veilige manier laten ophalen. Afvalverwerker IVM start een proefproject omdat thuis ophalen veiliger is, dan de mensen met hun asbestafval zelf naar het recyclagepark sturen. Maar niets is voor niets: het asbestafval moet in speciale zakken, die 30 euro per stuk kosten. Je kan via www.ivmmilieubeheer.be een ophaling aanvragen. Op de afgesproken ophaaldag moet de bigbag aan de openbare weg worden aangeboden, want de ophaalfirma komt niet op privéterrein.

--------

Bruggelingen met groene vingers kunnen voortaan zelf de touwtjes in handen nemen om het groen in hun buurt te helpen beheren en onderhouden. Het concept komt overwaaien uit Parijs. “Het stukje groen zullen de Bruggelingen in samenspraak met de begeleidende ambtenaar zelf onderhouden. Zo dragen de Bruggelingen bij aan de creatie van plaatsen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en buiten kunnen ontspannen in een groen kader. Wie peter of meter wil worden van een plantvak, kan contact opnemen via [email protected]

---------


  • Bron: Het Laatste Nieuws