Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 21 september 2022

gepost 1 year ago, op dinsdag, 20 september 2022 door Crew

Maldegem maakt een grote rekenoefening om te zien wat de gemeente de komende jaren nog kan realiseren, nu alles zoveel duurder wordt. Eén ding staat vast: de gevraagde belastingverlaging die de oppositiepartijen De Merlaan en Open Vld al een tijdje op tafel leggen, komt er niet.

—---------------------

Stanse Van Synghel uit Aalter is te zien in de nieuwe reeks ZOOV op VRT Max. ZOOV staat voor ‘Zonder Ouders Op Vakantie’ en toont de avonturen van zes jongeren die voor het eerst solo op reis trekken. Het werden negen onvergetelijke dagen in Malaga. “Zonder dat programma zou ik nooit alleen naar Spanje gemogen hebben”, beseft de 17 jarige Stanse uit Aalter maar al te goed.

—---------------------------

Een uit de hand gelopen weddenschap van drie vrienden uit Lotenhulle bij Aalter heeft voor een sportieve knalprestatie gezorgd en ze zijn vijfde geworden op het Belgisch kampioenschap ‘Full Distance Triatlon’. Axel Vandevelde moest 3,8 kilometer zwemmen, Laurent Wuillaume moest 174 kilometer fietsen, en Corneel Wille dan nog eens 42 kilometer lopen.

—------------------------------------

Kunnen we binnenkort elke dag van het jaar een gezellig overdekt terrasje doen in Eeklo? Dat is de vraag die Marieke Van den Bulke (N-VA)voorlegt, en het stadsbestuur van Eeklo wil de vraag onderzoeken. Wel enkel als ook de horeca en de buurt enthousiast is over het voorstel.

—-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws