Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 22 september 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 21 september 2022 door Crew

Het nieuwe schooljaar is intussen goed gestart en zo begint ook het nieuwe CodeFever-jaar. Kinderen tussen 8 en 15 jaar kunnen zich opnieuw inschrijven voor lessen programmeren. De eerste CodeFever-lessen in Aalter gaan nu zaterdag 24 september van start in de Emmaüs Aalter Secundaire School.

—---------------------------------------

Gaan we de Rode Duivels het komende WK vooral thuis in de zetel of gewoon op café volgen? Zo ziet het er in het Meetjesland alvast uit. Op twee maanden van de aftrap zijn er ook in onze regio amper initiatieven bekend.

—----------------------

De stad Eeklo stelt de komende 3 jaar telkens 30.000 euro ter beschikking aan burgers met goede ideeën. Met dit burgerbudget, dat de naam MEEMAKERS9900 kreeg, wil men Eeklonaren stimuleren om projecten rond buurtbetrokkenheid, sociale verbinding en een beter klimaat uit te werken.

—------------------------------

De rommelmarkt van ’t Kaaiken in Eeklo heeft de kaap van 900 inschrijven gehaald. Er zijn wel nog standplaatsen vrij en de organisatoren doen nog een oproep naar potentiële standhouders. De grootste rommelmarkt van Vlaanderen vindt plaats op zondag 2 oktober in Eeklo, tijdens het weekend van de Kaaifeesten.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws