Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 21 oktober 2020

gepost 1 month ago, op woensdag, 21 oktober 2020 door Crew

De armoede is de voorbije tien jaar in het Meetjesland nergens zo sterk gestegen als in Eeklo. De centrumstad van het Meetjesland heeft zelfs de derde slechtste score van Oost-Vlaanderen, na Denderleeuw en Lokeren.

----------------

SK Bellem kan dit jaar de populaire Halloweentocht niet laten doorgaan. In de plaats wordt wel een Griezelbox gelanceerd.

Elk jaar trekt de Halloweentocht in Bellem meer dan 600 bezoekers, en dat is goed voor de clubkas van SK Bellem. Maar door corona kan dat dit jaar niet.

Inschrijven en bestellen kan online, maar ook via een bestelformulier in de brievenbus aan de kantine van SK Bellem.

---------------------

Van zaterdagochtend tot zondagavond worden alle treinen tussen Gent en Brugge geschrapt. Er zijn wel vervangende busdiensten die je naar Gent of Brugge brengen, en van daar kan je dan wel de trein nemen. Er zijn ook werken aan het station van Maria-Aalter, er worden nieuwe perrons aangelegd.

-----------------

Het Drongengoedbos in Aalter en Maldegem laat een nieuwe parel zien. Na 41 jaar is daar nog eens de zeldzame kammetjesstekelzwam waargenomen.

De kammetjesstekelzwam is een zeer zeldzame paddenstoel. De vorige waarneming van deze unieke soort in het Drongengoed dateert al van 1979.

--------------------

De stad Brugge schrapt de terrastaks voor de horeca van binnenstad en deelgemeenten vanaf 19 oktober tot eind maart 2021.

Omdat belastingen niet retroactief kunnen worden afgeschaft, ging het college van burgemeester en schepenen onmiddellijk en unaniem akkoord met het voorstel van schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld) om geen terrastaks aan te rekenen door het verbod om te openen vanaf 19 oktober.

--------------------------

Groen Aalter wil dat er in de gemeente weer meer trage wegen opengesteld worden. Vooral in deelgemeenten Lotenhulle en Poeke zijn er volgens hen mogelijkheden.

Groen Aalter inventariseerde alle trage wegen die in de ‘Atlas de Buurtwegen’ opgenomen zijn. Trage wegen zijn oude veldwegen of kerkwegels, vaak door weilanden.

-------------------

Op zaterdag 24 oktober zou Repair Café Eeklo voor het eerst sinds het voorjaar een nieuwe bijeenkomst houden. Maar door de verstrenging van de coronamaatregelen, gaat dat opnieuw niet door.

Het Repair Café zou coronaproof gehouden worden: in het Lokaal Dienstencentrum Zonneheem, maar dit gaat dus opnieuw niet door.

-----------------

De politie Het Houtsche neemt ook dit jaar deel aan de provinciale fietscampagne. Nog tot en met 15 november worden op de verschillende scholen in de zone zo'n 1.700 fietsen gecontroleerd.

Met een verplaatsbare tekstkar worden weggebruikers attent gemaakt op fietsveiligheid. In Beernem zijn op verschillende fietspaden dan weer ‘street tags’ geplaatst met de boodschap ‘ZET JE LICHT AAN’.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws