Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 20 oktober 2020

gepost 1 month ago, op dinsdag, 20 oktober 2020 door Crew

De gemeente Maldegem wil dat zoveel mogelijk inwoners zich aansluiten bij het digitaal platform Hoplr, om zo de mensen in de buurt beter te leren kennen.

Al meer dan 500.000 gezinnen in België en Nederland gebruiken het buurtnetwerk. Elke Maldegemnaar krijgt binnenkort een brief met een unieke code om gratis aan te sluiten.

------------------------

Maria Paesschierssens is overleden in het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Eeklo. De vrouw werd 106 jaar. De uitvaart wordt in intieme kring gehouden. Dichte familie had Maria niet meer. Een familievriend regelde de laatste jaren haar zaken.

-----------------------------

De politie van Brugge beboet vanaf nu elke coronaovertreding. De voorbije maanden probeerde de politiezone nog te sensibiliseren, maar die tijd is voorbij.

Gisteren werd de daad al bij het woord gevoegd en schreef de politie al boetes uit. Vanaf nu zal ook streng toegezien worden op de verkoop van alcohol in nachtwinkels na 20 uur, de sluiting van de afhaalpunten om 22 uur en de nachtklok vanaf middernacht. Ook het dragen van een mondmasker blijft een aandachtspunt op plaatsen waar het verplicht is.

--------------------------------------

Het Meetjesland is en blijft het mekka voor de krulbolders, maar alle binnenbolbanen worden de komende weken gesloten. Afstand houden is bij krulbol een utopie, en de gewoontes van de spelers zijn moeilijk te doorbreken. Daarom heeft de federatie voorgesteld om al zeker tot en met 8 november geen indoor krulbol toe te laten.

----------------------

Door de verstrenging van de coronamaatregelen werd de gemeenteraad gisteravond in Eeklo online gehouden. In september kwamen de gemeenteraadsleden na heel wat maanden nog eens fysiek samen, ver uit elkaar in de sporthal. Dat was ook gisteren normaal ook de bedoeling, maar er werd lastminute beslist dat de vergadering online zal gehouden worden.

--------------------------

Twee Brugse woonzorgcentra zijn momenteel in lockdown, nadat er bewoners en een personeelslid positief hebben getest op het coronavirus. Het gaat om een preventieve maatregel om een uitbraak te vermijden. Alle bewoners en werknemers van Hallenhuis en De Vliedberg moeten nu een test ondergaan. Binnen de muren van Westervier in Brugge dat 38 bewoners verloor tijdens de eerste coronagolf, blijven ze vooralsnog gespaard. Al hanteren ze daar nu wel code rood.

----------------------

Wie door Eeklo rijdt met de wagen, moet dat voortaan op heel wat plaatsen trager doen. Eeklo heeft nieuwe fietszones, er zijn nu een pak meer straten waar je nog maar 30 per uur mag rijden, en in heel wat straten is de maximum toegelaten snelheid verlaagd van 70 naar 50. “Verkeersveiligheid is een topprioriteit, klinkt het op het stadhuis van Eeklo.

------------------------

De politie van Beernem is een onderzoek gestart naar vandalisme op de begraafplaats Sint-Amandus. Daar zijn minstens 17 graven beschadigd, waarbij de deksteen is verschoven. De eerste meldingen stroomden afgelopen weekend binnen. Het bestuur in Beernem heeft beslist om het kerkhof tot vrijdag volledig af te sluiten.

------------------

De woonzorgcentra Sint-Jozef in Oostkamp en Ter Luchte in deelgemeente Ruddervoorde blijven voorlopig coronavrij. Van een lockdown is dan ook nog geen sprake. Indien er meerdere besmettingen zouden opduiken, bekijkt de directie of er bijkomende maatregelen nodig zijn in de woonzorgcentra van Oostkamp.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws