Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 19 oktober 2020

gepost 2 years ago, op maandag, 19 oktober 2020 door Crew

Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Aalter, op één dag 13 besmettingen met corona zijn bijgekomen. In Eeklo zijn er 31 en in Maldegem 40 covid-19 besmettingen. Omdat de gemeenten na herberekeningen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijden de gemeenten op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur.

-------------------

Aan de haventerminal in Zeebrugge is zaterdagnacht een vrachtwagenchauffeur zwaar verbrand geraakt nadat er vuur uitbrak in zijn cabine. Dat meldt het parket van Brugge. Het slachtoffer, een Litouwer (33), lag te slapen.

Volgens het Brugse parket merkte de man het vuur nog op en kon hij in eerste instantie zelf uit zijn cabine raken. Maar hij raakte zwaar verbrand en wordt momenteel in het ziekenhuis in kunstmatige coma gehouden. Volgens de pompiers is de oorzaak een defect aan de verwarmingsinstallatie van de cabine.

-------------------

Een kunstwerk van Irina Akimova is verdwenen uit het Keigatbos in Ursel bij Aalter. Van de dief of vandaal is voorlopig geen spoor.

Irina Akimova schildert, tekent en doet ook aan woodcarving. Bij die laatste kunstvorm maakt ze sculpturen uit bijvoorbeeld een boomstam. Dat had ze ook in het Urselse Keigatbos gedaan. Maar dat kunstwerk is nu verdwenen. De kunstenares meldt aan de pers dat haar werk werd afgezaagd en meegenomen.

-----------------------

Op de Kronekalseide (N9) in Donk (Maldegem) starten er vanaf vandaag wegenwerken. Het kruispunt met Pastoor de Swaeflaan wordt tijdelijk afgesloten.

Er start een externe aannemer met rioleringswerken in de Kronekalseide, tussen de Gentse Steenweg 134 in Sijsele en de Pastoor de Swaeflaan.

Het verkeer op de N9 richting Brugge zal via de middenrijstrook langs de werfzone kunnen rijden. Het verkeer op de N9 richting Maldegem zal geen hinder ondervinden.

------------------------

De Nationale Veiligheidsraad maakte het vrijdagavond al duidelijk: er zullen dit jaar geen kerstmarkten toegelaten worden. In Brugge houden ze nog enig voorbehoud voor het lichtenparcours Wintergloed, maar ook dat wordt een vraagteken. De kerstmarkt op het Simon Stevinplein en de Markt gaat zeker niet door. De toeristische sector maakte zich in Brugge op voor wat een drukke periode is. De organisatoren en de handelaars in Brugge zijn bijzonder ontgoocheld.

-------------------

In de rechtbank van Gent stond een 37-jarige man uit Eeklo terecht voor het mishandelen van rusthuisbewoners. Er was sprake van meerdere blauwe plekken en een letsel op de neusbrug. Ook geven collega’s aan dat de man wel vaker hardhandig omging met de bewoners. De procureur vorderde een gevangenisstraf van 15 maanden en een boete van 400 euro.

De feiten dateren van begin 2018. Tussen 8 en 12 januari zouden er meerdere meldingen geweest zijn van ouderenmishandeling.

--------------------

De bekende modezaak Close-Up sluit in Maldegem definitief de deuren. De zaak was al gesloten sinds de lockdown in maart.

De zaak werd in 2011 opgestart door tv-figuur Katja Retsin en haar schoonzus Babs Janssens. Retsin en Janssens bouwden in geen tijd een modeketen uit met filialen in Lochristi, Sint-Denijs-Westrem, Beveren-Waas, Izegem en Maldegem.

------------------

Vandaag starten de frees- en asfalteringswerken in het gedeelte van de Blakstraat in Eeklo tussen de R43 Ringlaan en het rondpunt met de Galgenstraat. De werkzones worden volledig afgesloten voor alle verkeer, voetgangers hebben nog doorgang via de bermen en het voetpad. Indien nodig zullen hulpdiensten doorgang krijgen via de werfzone. Vermoedelijk zullen de werken 3 à 4 dagen in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws