Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 22 oktober 2020

gepost 1 month ago, op donderdag, 22 oktober 2020 door Crew

Aalter verscherpt de coronamaatregelen en sluit tot en met maandag 16 november enkele gemeentelijke gebouwen. De gemeente gaat zelf geen activiteiten meer organiseren. Alleen de wekelijkse markt en de Boerenmarkt kunnen nog doorgaan. Het gemeentehuis van Aalter-centrum blijft altijd open, op afspraak. Het groeninzamelpunt en contactpunt van Knesselare gaat enkele weken dicht. Het recyclagepark in Aalter-centrum blijft wel open op afspraak.

----------------------

De Brugse politie heeft sinds maandag al 90 pv’s uitgeschreven voor het overtreden van de coronaregels. Een fiks aantal dat bewijst dat de tijd van sensibiliseren definitief voorbij is. Het gaat daarbij vooral over samenscholingen en het niet naleven van de mondmaskerplicht.

------------------

De kinderopvang Zuiderzon in Eeklo blijft na een coronabesmetting langer dicht, en zal deze maand al zeker niet meer openen. Er zijn nieuwe besmettingen.

Afgelopen weekend kwam een besmetting met Covid-19 aan het licht bij een begeleider in de Zuiderzon in Eeklo. Meteen werd beslist om één week te sluiten, maar dat wordt nu verlengd.

-------------------

Vanaf vandaag 22 oktober tot vrijdag 6 november worden werken uitgevoerd in de Molenstraat in Adegem, en dat tussen huisnummers 37 en 49. “De Molenstraat zal tijdens de werken enkel overdag afgesloten worden voor doorgaand verkeer, tussen 7 en 17 uur. Er wordt in een omleiding voorzien

-------------

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) liet weten dat dat hij bekijkt om het wettelijk mogelijk te maken om van de Brugse binnenstad een fietszone te maken. SPa is voor de invoering van zo'n zone. De derde politieke partij binnen de meerderheid, Open Vld, in Brugge is niet te vinden voor een fietszone in de hele Brugse binnenstad.

----------------

Provinciegouverneur Carina Van Cauter verstrengt de coronamaatregelen voor heel Oost-Vlaanderen. Meest opvallend is de regel dat er een mondmaskerplicht geldt op alle openbare begraafplaatsen en de parkings ervan. Dat is zo tot en met zondag 8 november, de periode rond Allerheiligen dus.

Bovendien verplicht de gouverneur alle Oost-Vlamingen vanaf de leeftijd van 12 jaar altijd een mondmasker bij zich te hebben, en dat ook te tonen op vraag van de politie.

-----------------------

Er zijn op dit moment 16 mensen met COVID-19 opgenomen in het AZ Sint-Jan in Brugge. Zeven van hen liggen op de dienst Intensieve Zorgen . Van de 16 opnames komen er twee uit Brussel. De situatie lijkt nu nog enigszins onder controle, maar er wordt gevreesd voor stilte voor de storm. Alles wijst er immers op dat er de komende dagen en weken nog veel meer patiënten een ziekenhuisopname nodig zullen hebben.

-----------------

De armoedecijfers van de voorbije tien jaar werden in heel Vlaanderen gemeten en in een nieuwe armoedebarometer gegooid. In Aalter is er minder armoede door het voeren van een armoedebeleid. Een sterk iets is de Katrol-werking die in Aalter al jaren loopt. Daarin doen de gemeente aan huiswerkbegeleiding in kansarme gezinnen.

--------------------

Streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo heeft een nieuwe medische raad. Dokter Alex Demurie volgt dokter Muriel Thienpont op als voorzitter.

Dokter Alex Demurie is arts-specialist in de orthopedie en al sinds november 2004 aan de slag in AZ Alma. Zijn specialisatie zijn operaties aan de knie en de heup. Hij wordt nu voorzitter van de medische raad van het ziekenhuis.

-----------------------------

In heel wat scholen komen de verstrengingen pas na de herfstvakantie, maar in de grootste school van het Meetjesland College Ten Doorn in Eeklo gebeurt alles al vanaf maandag 26 oktober. Alle geldende coronamaatregelen rond hygiëne en afstand, worden maximaal toegepast. De sportlessen vinden liefst buiten plaats. Indien binnen worden ze georganiseerd volgens de principes en het protocol van de sportsector.

------------------

Eeklo en Maldegem zitten verstrikt in politiek gekibbel over kerken. De kerk van Balgerhoeke in Eeklo krijgt eindelijk haar langverwachte restauratie, maar wettelijk gezien moet buurgemeente Maldegem in dat dossier ook 176.000 euro op tafel leggen. Enkel en alleen omdat de parochie Balgerhoeke vroeger ook deels op Maldegems grondgebied vastgelegd werd. Maar Maldegem wil niet betalen.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws