Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 23 oktober 2020

gepost 4 years ago, op donderdag, 22 oktober 2020 door Crew

Het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo trekt vanaf volgende week volop de kaart van corona, en stelt niet-dringende ingrepen uit.

Wat corona betreft is het lange tijd rustig gebleven in het streekziekenhuis van het Meetjesland, maar de laatste weken stijgt ook in AZ Alma in Eeklo het aantal coronapatiënten. Het ziekenhuis maakt zich dan ook op voor een nog grotere toename. Alle niet-dringende ingrepen en operaties worden vanaf maandag 26 oktober voor vier weken uitgesteld.

---------------------------

Alle leerkrachten van basisschool De Tandem en Leefschool Droomschip in Eeklo hebben een studiedag gevolgd rond ‘buiten lesgeven’, en gaan daar nu volop op inzetten. Buiten zijn biedt veel kansen om onderzoekend, actief en betekenisvol met leren aan de slag te gaan, en kan veel verschillende vormen aannemen. Buiten lesgeven verhoogt de betrokkenheid en het welzijn van de leerlingen.

------------------

Een kleine vier maanden geleden kregen alle volwassenen inwoners van Aalter een coronabon in de brievenbus. Vandaag heeft veertig procent die nog niet gebruikt. De corona Aalterbon kan nog tot en met donderdag 31 december worden geconsumeerd. De bon is een steunmaatregeledie rechtstreeks terugvloeit naar de Aalterse handelaars. Om alle deelnemende handelszaken te bekijken surf je naar www.aalter.be/aalterbon.

---------------

Er zijn dit jaar al exact 1.000 baby’s geboren in het AZ Sint-Jan in Brugge. Uitgerekend gynaecoloog Arne van de Vijver en zijn partner Marieke De Rydt werden de ouders van een flinke dochter Maud.

De coronacrisis heeft weinig invloed op het aantal geboortes in het AZ Sint-Jan. Net als de voorbije jaren wordt de 1.000ste baby van het jaar rond deze periode geboren.

--------------

Veel basisscholen die bosklassen planden, schrappen de uitstap door de scherpere coronamaatregelen in het onderwijs. Ook in het provinciaal domein Het Leen in Eeklo zien ze het aantal meerdaagse schoolbezoeken fors afnemen. Het personeel krijgt er andere taken.

--------------

De bouw van de negen nieuwe windturbines van Engie die langs de N49 in het Meetjesland geplaatst worden, zit er zo goed als op. Omwonenden kunnen nog aandeelhouder worden. De windmolens zullen samen voldoende elektriciteit produceren om het verbruik van 18.000 gezinnen te dekken. En dat met groene en lokaal geproduceerde energie.

---------------------

Op vrijdag 23 oktober of maandag 26 oktober start een externe aannemer met werken in de Gidsenlaan in Maldegem. De werken zullen naar schatting tot eind november duren. Tijdens de werken wordt het voetpad vernieuwd, vanaf huisnummer 27 richting Noordstraat tot aan de brug over de Eede. Aansluitend zal het verkeersplateau aan de uitrit van het park hersteld worden, en wordt op het plateau een zebrapad ingewerkt.

--------------

De stellingen rond het ‘chateau’ van de familie Planckaert die elke week door 1,4 miljoen Vlamingen op televisie gezien worden, komen uit Aalter. Het is de firma AFIX Group uit de Durmelaan die de stellingen mocht leveren.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws