Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 26 oktober 2020

gepost 3 years ago, op maandag, 26 oktober 2020 door Crew

De politiezone Meetjesland Centrum heeft zaterdagavond controles uitgevoerd in de inbraakgevoelige wijken van de zone. Van de 132 gecontroleerde voertuigen kregen twaalf bestuurders een boete, om uiteenlopende redenen. Een koppeltje dat na middernacht een wandeling maakte met de hond kreeg twee keer 250 euro boete.

----------------------

In de Rozenlaan in Zedelgem heeft zondagnamiddag even voor 16 uur een schouwbrand gewoed in een woning.

De brandweer snelde ter plaatse en had de situatie snel onder controle. De schade bleef op die manier beperkt. Na een halfuur zat de interventie erop en konden de brandweerlieden terugkeren naar de kazerne. Niemand raakte gewond.

-----------------

Eind vorige maand maakte de gemeente Aalter bekend dat ze op zoek zijn naar een nieuwe bestemming voor het voormalige gemeentehuis op de Boomgaard, dat nu leeg komt te staan. Het gemeetebestuur van Aalter onderzoekt momenteel om er het ‘Huis van het Kind’ onder te brengen. Ouders kunnen in het nieuwe gemeentehuis administratief de geboorte aangeven en daarna in het vroegere gemeentehuis langs gaan voor medisch toezicht.

---------------------

Morgen op dinsdag 27 en overmorgen woensdag 28 oktober wordt de Karreweg in Maldegem deels afgesloten voor het verkeer.

Het gaat om het stuk tussen de Gasmeterstraat en de Westeindestraat. Er wordt daar een nieuwe rioolaansluiting aangelegd. Al het verkeer moet omrijden via de Vakekerkweg of Reesinghelaan. Omwille van kraanwerken en vrachtverkeer, zullen ook fietsers of voetgangers niet kunnen passeren.

-----------------------

Op 18 mei van dit jaar schoot de politie een 35-jarige man uit Eeklo neer in Aalter. De man bedreigde omstaanders en ook twee inspecteurs met verschillende messen. De politie beval hem zijn wapens te laten vallen, maar de man weigerde. Toen hij vervolgens de inspecteurs aanviel, loste een van hen enkele schoten. Het parket oordeelde na onderzoek dat de inspecteur handelde uit wettelijke zelfverdediging.

Bij de politie van Aalter wordt er opgelucht gereageerd op de uitspraak van wettelijke zelfverdediging.

----------------

De 830 leerlingen van het Sint-Franciscus Xaverius-instituut in Brugge blijven vanaf komende vandaag thuis, en dat tot na de herfstvakantie. Ze zullen er online lessen krijgen. Eerder raakte bekend dat de eerste graad zou thuisblijven, maar de school past dat plan nu ook voor de andere graden toe. Het aantal coronabesmettingen binnen de schoolmuren van De Frères in Brugge blijft toenemen. De directie ziet maar één oplossing en dat is het sluiten van de school.

------------------

Eeklo heeft in het bestuursakkoord staan dat wordt ingezet op ontharding en het creëren van meer groen in de stad. Eeklo wil nu ook de scholen mee op die kar, en voorziet vanaf dit jaar een jaarlijks budget van 30.000 euro voor vergroening en openstellen van schooldomeinen. Alle basisscholen en secundaire scholen in Eeklo krijgen gedurende de legislatuur de kans om in te tekenen op de subsidie.

----------------

Jong Groen voert in Eeklo vernieuwing door en gaat voor co-voorzitterschap. Femke Van Durme (20) en Hanne Van Hecke (25) nemen dit samen op.

Nieuw lid Joachim Goethals wordt secretaris. Maarten De Coninck blijft bestuurslid bij Jong Groen Eeklo.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws