Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 21 juni 2023

gepost 8 months ago, op dinsdag, 20 juni 2023 door Crew

De ‘kleine gemeenten’ Kaprijke, Sint-Laureins en Assenede beslissen volgende week donderdag 29 juni of ze in een fusie willen stappen of niet. En met wie. Stad Eeklo moet die beslissing afwachten, en weet pas dan of ze nog kans maken.

—--------------------------------

De gemeente Kaprijke doet mee aan het Vlaams kampioenschap tegelwippen, en gaat zelf ook ontharden. “In het kader van ontharding werden de betondallen van het oude voetpad in de Antwerpse Heirweg en Warande verwijderd.

—------------------------------------------------

Alcohol drinken en fietsen gaan niet samen. Dat ondervonden twee Maldegemnaars die na een dagje kermis beschonken naar huis fietsten en een ademtest moesten afleggen. Ze kregen van de politierechter een fikse boete én een rijverbod.

—-----------------------------------------------

De drie laureaten zijn bekend van de ‘Prijs van de Makers’ in Maldegem. De expo is nu te zien in het Sint-Annakasteel. De wedstrijd wil een platform bieden aan lokale beeldende kunstenaars om met hun werk naar buiten te treden. De expo is nog te zien tot en met 17 juli.

—-----------------------------------------

Café Nest in de Stationsstraat in Aalter sluit komend weekend definitief de deuren.Café Nest is een initiatief van Jo Van Nevel. Na de avondmarkt van vrijdagavond 23 juni gaat het café nu definitief dicht.

—----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws