Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 20 juni 2023

gepost 12 months ago, op dinsdag, 20 juni 2023 door Crew

Meer dan 15.000 facturen zijn niet betaald aan de stad Eeklo en zo heeft Eeklo nog 6,5 miljoen euro tegoed van wanbetalers. Schepen van Financiën Koen Loete (CD&V) wil orde op zaken stellen, en zoveel mogelijk ‘verloren geld’ toch nog in de stadskas krijgen. “Maar nu al is zeker 300.000 euro verjaard.

—----------------------------------

De gemeente Aalter zet voor een tweede keer het licht op groen voor de aanleg van de wegenis in de nieuw te bouwen megaverkaveling van 319 woningen aan Oostmolen. Er is nochthans een petitie met duizend handtekeningen tegen de verkaveling. —-----------------------------------------------------------------------

Bouwbedrijf Mevaco uit Aalter koopt het Witte Huis in Eeklo, dat is het voormalige politiekantoor in de Tieltsesteenweg. Na jaren zoeken heeft de stad Eeklo eindelijk een koper. Er werd gehoopt op 1.150.000 euro, maar de verkoop brengt uiteindelijk maar 931.000 euro op. —--------------------------------------

Jelle Tillieu, de nieuwe voorzitter van N-VA Aalter, lanceert Tillieu Toert. Hij trekt met een caravan en zijn bestuur door Aalter. De tour is bedoeld om inwoners beter te leren kennen, hun zorgen en wensen te bespreken.

—----------------------------------------------------------

Ook al wordt het komend weekend weer dertig graden, in Eeklo zal je niet in openbare wateren mogen zwemmen. We doen dat beter niet om reden van veiligheid”, zegt burgemeester Luc Vandevelde. “Er is geen professioneel toezicht.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws