Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 19 juni 2023

gepost 8 months ago, op zondag, 18 juni 2023 door Crew


Het kruispunt van de Molenstraat met de Weibroekdreef in Aalter wordt vanaf donderdag 22 juni vernieuwd. De werken zullen tot uiterlijk 7 juli duren. “Het kruispunt krijgt een nieuwe betonverharding.

—---------------------------------------

De Stationsstraat in Aalter zal drie dagen dicht zijn voor alle verkeer. Er moet een rioleringsaansluiting gebeuren ter hoogte van de nieuwbouwflats op de plaats waar vroeger Cinema Capitole stond.

—-----------------------------------------------

De gemeente Aalter zal het gerestaureerde Heilig Hartmonument op het Hoefijzer op vrijdag 23 juni feestelijk inzegenen. “Zowel het bronzen beeld als de sokkel in blauwe hardsteen zijn gereinigd en gerestaureerd.

—---------------------------------------------------------------

De dodelijke smak van de Zwitserse wielrenner Gino Mäder, scheurt ook het hart van de ouders van de verongelukte renner Bjorg Lambrecht uit Knesselare (Aalter) open. Volgens de papa van Bjorg Lambrecht moet er dringend iets veranderen: Hij vraagt zich af of het geen hoog tijd wordt dat de UCI en de organisatoren inzetten op meer veiligheid voor hun renners?”

—-------------------------------------------

De voorverkoop is gestart voor Couleurs Devie 2023, het open air festival van vrijdag 4 augustus in Maldegem. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar online via couleursdevie.events.

—--------------------------------------------------

Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo kiest er vanaf volgend seizoen voor om de avondvoorstellingen vroeger te starten. Nu was 20.30 uur vaak het startuur, maar dat wordt vanaf september hoofdzakelijk 20 uur.

—---------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws