Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 16 juni 2023

gepost 8 months ago, op vrijdag, 16 juni 2023 door Crew

Aalter deelt ruim 35.000 euro uit aan de acht feestcomités in de gemeente. De kermissen zelf worden door de gemeente georganiseerd. “De feestcomités nemen de organisatie van de randactiviteiten volledig op zich. Elk feestcomité krijgt daarvoor een vast bedrag van 3.000 euro.

—----------------------------------------------

De leerlingen van het vierde jaar secundair van het Emmaüsinstituut in Aalter hebben zich ingezet voor het goede doel. De opbrengst van hun project schonken de jongeren aan twee vzw’s: Boven de Wolken en het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

—--------------------------------------------

In tijden van droogte moet men vindingrijk zijn. Zo heeft een landbouwer langs de Koning Boudewijnlaan in Adegem een tijdelijke ‘waterleiding’ van maar liefst vijfhonderd meter van zijn veld naar het Schipdonkkanaal getrokken. Water oppompen uit het Schipdonkkanaal is iets wat landbouwers op dit moment gewoon nog mogen doen.

—-------------------------------------

De hitte houdt nu al bijna twee weken aan en daar heeft ook de wegeninfrastructuur last van. In de Hillestraat in Adegem is een deel van de betonweg en een riooldeksel ‘gesprongen’ en omhoog gekomen door de hitte.

—--------------------------------------

Vanaf 1 juli rijdt sneldienst 58s van De Lijn niet meer. In Maldegem zorgt dat voor enkele aanpassingen. Als alternatief kunnen pendelaars rekenen op lijn 58 van Gent over Evergem, Eeklo en Maldegem, om zo in Brugge te raken.

—-----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws