Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 15 juni 2023

gepost 8 months ago, op donderdag, 15 juni 2023 door Crew


De gemeente Aalter betaalt dit jaar al meer dan 125.000 euro om grote koersen door de gemeente te laten rijden. Volgens de oppositie wordt te veel op dezelfde nagel geklopt, en moet er meer in andere ontspanning geïnvesteerd worden.

—-------------------------------------------------------

N-VA Aalter kruipt na het barsten van de coalitie tussen CD&V en N-VA volop in de oppositierol, en speelt die bikkelhard. Gemeenteraadslid Michael Ally (N-VA) wil de financiën dringend op orde. Volgens de meest recente berekeningen zal die schuld tegen 2025 oplopen tot 50 miljoen euro.

—--------------------------------------------------

Onder de noemer Allemaal Digi.Taal lanceren Eeklo, Aalter, Kaprijke, Lievegem, Sint-Laureins en Assenede samen een bevraging om te meten hoe het zit met de digitale kennis van hun inwoners. Met de resultaten hopen de zes gemeenten later aan de slag te gaan om de digitale kloof in het Meetjesland te verkleinen.

—---------------------------------------------

Het kasteeldorp Poeke (Aalter) organiseert van vrijdag 16 tot en met dinsdag 20 juni de junikermis. Op vrijdag 16 juni wordt gestart met de Kasteelloop. Zaterdag 17 juni is er vanaf 7 uur de 21ste rommelmarkt in het verkeersvrije centrum van Poeke. —------------------------------------------------------

De stad Eeklo organiseert op zondag 18 juni de tweede editie van Beestig Eeklo in het Heldenpark. Op Beestig Eeklo zijn er zo'n 90 standhouders. Je kan er terecht voor advies over je huisdier van dierenartsen en hapjes en drankjes.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws