Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 14 juni 2023

gepost 8 months ago, op dinsdag, 13 juni 2023 door Crew

Vlaanderen heeft het toekomstplan klaar voor het Kasteel van Poeke in Aalter. Meest in het oog springend is het toprestaurant in het kasteel zelf en de brasserie in het koetshuis. Het hele kasteel moet een soort ‘hof van plaisantie’ worden.

—----------------------------

De site van Sanapolis Sijsele, net over de grens met Maldegem, opent komend weekend feestelijk de deuren. Luc Verhulst (51) uit Eeklo is de CEO van de site, en nodigt alle Meetjeslanders uit om ook een kijkje te komen nemen.

—--------------------------------------

Het licht staat op groen voor de verdere uitbreiding van koekjesfabriek Lotus Bakeries in Lembeke (Kaprijke). Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) keurt daarvoor het planologisch attest goed. —----------------------------

Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo introduceert de Vriendenpas. Als ‘vriend’ van CC De Herbakker krijg je een korting op voorstellingen. —--------------------------------------

Kaprijke stelt de parking langs de N49 in de Vaartstraat voortaan ook open als autocarpooling. Tot nu was er onduidelijkheid onder automobilisten en was het officieel enkel voor vrachtwagens toegelaten om daar te parkeren.

—--------------------------------

De Baloise Belgium Tour rijdt op donderdag 15 juni door vijf dorpskernen van Aalter. Donderdag staat de etappe van Merelbeke naar Knokke-Heist op het programma, met een passage in Aalter.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws