Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 21 juli 2021

gepost 2 weeks ago, op dinsdag, 20 juli 2021 door Crew

Gisteren op de dag van nationale rouw weerklonk over het hele land een ijzingwekkende minuut stilte. Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun nabestaanden. Gemeenten en steden houden vandaag een ingetogen optocht van de nationale feestdag.

--------------------

In Blankenberge zijn verschillende strandbars het mikpunt geworden van één, of meerdere inbrekers. Het lukte hen tot vijf keer toe in te breken. Bij één beachbar geraakten ze niet binnen. Ze gingen nogal driest te werk en hadden eerst een raam ingeslagen. Daarna gingen ze er met de inhoud van de kassa en flessen sterke drank vandoor.

--------------

In Damme worden 269 afgeknakte Canadese populieren die een veiligheidsrisico inhouden geveld langs de Leopoldsvaart-Noord en Leopoldsvaart-Oost. De bomen worden nu geveld en op een later tijdstip heraangeplant. De voorbije maanden was er bij verschillende bomen schade vastgesteld. De kapwerken in Damme zullen tot uiterlijk vrijdag 23 juli duren.

-----------------

Eeklo maakt zich op voor de tweede feestweek van ‘Eeklo komt uit zijn kot’. Donderdag en zaterdag zijn er opnieuw gratis optredens in de stad. Op donderdag 22 juli wordt een onvervalste zomeravond voorspeld, en staan twee gratis optredens gepland op de Markt van Eeklo. Op zaterdag 24 juli trekt ‘Eeklo komt uit zijn kot’ naar de jachthaven van Eeklo.

-----------------------

Politiezone Meetjesland Centrum hield een actie met betrekking tot het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Twee personen hadden verdovende middelen bij. Bij één persoon werd er een vlindermes aangetroffen. Er werden 18 voertuigen gecontroleerd. Verder waren er twee onmiddellijke inningen: één voor het niet dragen van de gordel en één voor GSM-gebruik achter het stuur.

--------------------

Naar aanleiding van het noodweer in ons land stelt de Provincie Oost-Vlaanderen enkele locaties in de provinciale domeinen ter beschikking van getroffen jeugbewegingen. Het gaat om plaatsen voor groepen in domein Puyenbroeck in Wachtebeke, domein De Gavers in Geraardsbergen en streekcentrum de Huysmanhoeve in Eeklo.

---------------------

Bij een ongeval op vakantiepark Marina Beach in Hoek in Zeeuws- Vlaanderen is een 63-jarige man uit Oostburg (NL) om het leven gekomen. De hulpdiensten kregen een melding van een gaslek op het recreatieterrein. De man in kwestie was waarschijnlijk te diep aan het graven en daardoor is een gaslek ontstaan.

---------------------

Metaalbedrijf Dana België op de industriezone Ten Briele in Brugge investeert de komende 18 maanden meer dan 9 miljoen euro in machines en training om productie en technologische oplossingen te leveren voor het aandrijven van voertuigen en machines over de hele wereld. In Brugge werken 500 mensen, voor wie de toekomst verzekerd is.

--------------------

In heel wat gemeenten zijn door de waterramp in ons land, ingetogen optochten van de nationale feestdag. Onze gedachten en medeleven gaat uit naar de vele slachtoffers.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws