Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 20 juli 2021

gepost 2 weeks ago, op maandag, 19 juli 2021 door Crew

Als blijk van medeleven voor de slachtoffers van het noodweer en hun familie hangen de vlaggen vandaag halfstok aan openbare gebouwen. Er zullen ook sirenes van hulp- en interventiediensten weerklinken als huldemoment voor de slachtoffers van de waterramp in ons land.

----------------------

De gemeente Aalter maakt 10.000 euro aan noodhulp vrij, voor de slachtoffers van de overstromingen. “De rampspoed die de stad Luik, de Ardennen, en de provincies Limburg en Brabant treft, heeft niemand onberoerd gelaten”, zegt burgemeester Pieter De Crem in HLN. De brandweerpost Aalter was afgelopen weekend ook betrokken bij de hulpwerkzaamheden aan de Maasbruggen in Hoei.

-------------------

Op dinsdag 20 en vrijdag 23 juli organiseert vaccinatiecentrum De Groene Meersen, waar inwoners van Jabbeke en Zedelgem een coronaprik krijgen, een open vaccinatielijn met Johnson & Johnson. Daar is slechts één inenting van nodig om volledig gevaccineerd te zijn. Ben je dus nog niet gevaccineerd en ben je 18 jaar of ouder? Kom dan zonder afspraak naar De Groene Meersen in Zedelgem.

---------------------

Het zwembad van Beernem, dat al een tijdje preventief dicht was, sluit definitief zijn deuren. Het gemeentebestuur en beheerder FARYS beslisten dat het niet langer verantwoord is om het zwembad open te houden. Tijdens de huidige sluitingsperiode werden stabiliteitsstudies uitgevoerd en werd de technische installaties onderzocht. De veiligheid kan in het zwembad van Beernem niet meer gewaarborgd worden.

----------------

De Gentse hotels, hostels en B&B's bundelen de krachten en gaan mensen uit Wallonië opvangen die nu door het noodweer zonder onderkomen zitten. Dat doen ze op vraag van het Rode Kruis en de stad. "Iedereen is bereid om kamers ter beschikking te stellen", zegt de koepel van Gentse hotels. Stad Gent voorziet tot 15.000 euro om noodopvang te voorzien in de hotelsector voor slachtoffers van de watersnood.

--------------------

Het zebrapad in de Hubert d’Ydewallestraat in Beernem wordt veiliger voor schoolkinderen. Tegen september verlengt de gemeente, met geld van Vlaanderen, de fietssuggestiestrook en komen er meer kleuren. Begin 2021 liet Vlaanderen weten dat een budget van 15 miljoen euro was vrijgemaakt voor het beveiligen van schoolroutes langs gewestwegen. Gemeenten kregen de mogelijkheid knelpunten door te geven.

-------------------

Het dorp Lotenhulle (Aalter) telt nog twee cafés. Die slaan nu de handen in mekaar om op donderdag 29 juli een verrassingsfietstocht te organiseren. Samen willen Den Arrivée en café Duivenlokaal voor bruis in het dorp zorgen. Door corona mogen maximum vijftig deelnemers mee. Inschrijven kost 40 euro, en kan aan de toog van de twee cafés.

-------------------------

In alle gemeenten en steden wordt morgen woensdag 21 juli de nationale feestdag gevierd. Door corona wordt het programma nog beperkt gehouden. In Maldegem is er om 10.15 uur is er een optocht vertrekkende op de markt in Maldegem. De gemeentebesturen roepen op om zoveel mogelijk huizen te bevlaggen met de Belgische driekleur.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws