Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 22 juli 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 22 juli 2021 door Crew

De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam 28 bodycams in gebruik. De bodycam kan een ontradend effect hebben wat de veiligheid van zowel politiemensen als burgers bevordert. Als er na een tussenkomst een klacht is of discussie ontstaat, dan heeft de politie van Damme en Knokke-Heist dankzij de opnames een correct beeld van wat er is gebeurd.

--------------------------

Twee Brugse broers en het liefje van een van hen zitten in de cel op verdenking van grootschalige drugshandel. De politie trof in hun woning liefst zeven kilogram drugs aan, goed voor een straatwaarde van 150.000 euro. De wagen van de drugsdealer werd enkele dagen geleden staande gehouden bij een verkeerscontrole. Omdat de politie verdachte zaken opmerkte brachten ze een bezoek aan de woning.

----------------------------

Wie het Schipdonkkanaal via de Celiebrug - ter hoogte van het legendarische café De Roos in Sint-Laureins - wil oversteken, zal nog even geduld moeten hebben. De werken aan de brug lopen vertraging op. De Vlaamse Waterweg voert sinds begin april structurele herstellingen door aan de Celiebrug.

------------------

Brouwerij De Poes uit Tielt kaapte drie zilveren medailles weg op de befaamde World Beer Challenge – Editie 2021 in Portugal. De Poes Speciale Belge scoorde 89/100. Dit is al de vierde onderscheiding voor een biertje dat nog geen jaar bestaat.

-------------------

Op zaterdag 24 en zondag 25 juli organiseert WTC Maldegem de 20ste editie van de Memorial Van Rie. “Deelnemers kunnen kiezen uit een rit van 30, 65 of 110 km” Op voorhand inschrijven is niet nodig. Wie dat wel wenst te doen, kan dat op de website van Cycling Vlaanderen.

------------------

Ereschepen uit Aalter Robert Verhelst is op 87 jarige leeftijd overleden. Hij kwam in 1965 in de gemeentepolitiek voor de toenmalige CVP, en was tot eind 1998 schepen in Aalter. Robert Verhelst liet onder andere jeugdcentrum Kadans bouwen, en gaf het startschot voor de ontwikkeling van de Warande.

---------------------

De leegstand in Oost-Vlaanderen blijft verontrustend snel stijgen. Het aantal leegstaande handelspanden steeg van 2078 in 2015 naar ruim 2700 in 2020. In 2010 stonden er slechts 1261 handelspanden leeg. UNIZO Oost-Vlaanderen pleit daarom voor een winkelshift, waarbij er – naar analogie met de bouwshift - gepleit wordt voor een beleidskader rond de huidige en toekomstige winkels.

---------------

De internationale reiswebsite Big 7 Travel heeft Brugge als enige Belgische stad opgenomen in de officiële lijst van ‘The 50 Most Beautiful Movie Locations In The World’. Die erkenning dankt Brugge aan de film ‘In Bruges’ met Colin Firth uit 2008.

-----------------------

Damme krijgt als eerste Vlaamse stad een Kom op tegen Kanker-wandelpad van ruim vijf kilometer lang. De organisatie wil zo het belang van bewegen benadrukken. Op het pad staat een paal met een werk van Peter Verhelst, die een speciaal gedicht voor het wandelpad schreef. Het wandelpad ligt aan de Stadshallen in Damme en is precies 5,1 kilometer lang.

----------------------

Auke De Buysser uit Knesselare won op het Vlaams kampioenschap Wielrennen met de U15. Bij de jongens was de provincie Oost-Vlaanderen ook al goed voor enkele overwinningen tijdens het jeugd-wielrennen.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws