Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 20 oktober 2021

gepost 8 months ago, op woensdag, 20 oktober 2021 door Crew

De files door de werken aan de E40 in Aalter zorgen voor een ongezien sluipverkeer in de dorpen Bellem en Lotenhulle. Op piekmomenten moet het verkeer tussen Drongen en Aalter tot twee uur aanschuiven. Heel wat chauffeurs zien dat niet zitten, rijden er in Nevele af, en zoeken zich dan door de dorpen Bellem of Lotenhulle een weg richting Aalter, om daar weer de snelweg op te rijden. De gemeente Aalter neemt maatregelen om het sluipverkeer uit te sluiten.

---------------------------------

De N9 Villa in de Molenstraat in Eeklo wordt verkocht. Muziekclub N9 zal de concerten vanaf nu allemaal in jeugdhuis Kubiek laten doorgaan. Daarmee verdwijnt een geschiedenis die al sinds 1979 in Eeklo geschreven werd. Op vrijdag 12 november zal in de N9 Villa in Eeklo het laatste optreden doorgaan.

------------------

Een doorlichting door het bureau IDEA Consult uit Brussel begin dit jaar blijkt op verscheidene vlakken negatief voor het gemeentebestuur van Beernem. Er is onder meer sprake van een gebrek aan visie, management en realisme op het vlak van verwachtingen en investeringen. Bovendien is er een groot personeelsverloop bij de gemeente Beernem en geraken nieuwe vacatures amper ingevuld.

----------------------------

De stad Brugge heeft een masterplan klaar voor de verdere ontwikkeling van de Sint-Pietersplas. Het recreatiedomein moet op termijn een trekpleister worden net zoals de Blaarmeersen dat in Gent zijn. Ook een kleinschalige camping behoort tot de plannen. Sint-Pietersplas wordt met de nieuwe invulling een enorm belangrijk gebied voor de stad Brugge.

-------------------------

De politie van Aalter heeft in oktober op drie plaatsen snelheidscontroles gehouden in de nieuwe zone 30. Voor 140 chauffeurs levert dat een boete op. In de Stationsstraat in Aalter werden 995 voertuigen gecontroleerd, waarvan 12 overtreders.In de omgeving van de school in de Kloosterstraat in Knesselare zijn de resultaten minder goed. Van de 412 gecontroleerde voertuigen waren er 55 overtreders.

--------------------------------

De politieke aardverschuiving in Eeklo lijkt inhoudelijk niet voor de grote ommezwaai te zorgen in de hoofdstad van het Meetjesland. Er zitten dan wel nieuwe mensen aan de knoppen, maar veel meer dan nieuwe accenten leggen in lopende dossiers, kan je niet wanneer je halfweg een bestuursperiode invalt. Energie en klimaat blijven hoog op de agenda staan. Net als de parkeervrije markt en de verbouwing van ons cultuurcentrum.

----------------------

Een 32-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek riskeert 6 maanden cel, omdat hij spuwde naar een veiligheidsagent van Securail in het station van Brugge. De dertiger neemt het volgens het parket niet zo nauw met de coronamaatregelen. Eerder dit jaar werd hij al tot twee keer toe veroordeeld omdat hij onder meer z'n mondmasker niet droeg, een niet-essentiële verplaatsing maakte of het samenscholingsverbod negeerde.

-----------------------------

Op vrijdag 29 oktober vindt de eerste jobbeurs van JCI Damme – Meetjesland plaats in de Commanderie in Maldegem. In totaal nemen een twintigtal bedrijven uit de regio deel en alle geïnteresseerde werkzoekenden zijn welkom.. Medewerkers van VDAB zullen tijdens de jobbeurs informatie, advies en sollicitatietips verstrekken. Tickets voor de afterwork zijn verkrijgbaar via www.jobbeursmaldegem.be.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws