Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 19 oktober 2021

gepost 8 months ago, op dinsdag, 19 oktober 2021 door Crew

De vier vaccinatiecentra voor de inwoners van het Meetjesland steken een tandje bij, en willen zoveel mogelijk 65-plussers nog dit jaar hun derde prik geven. Zowel het vaccinatiecentrum in Aalter, Lievegem, Evergem als Sanapolis in Sijsele blijven zeker open tot eind december, om de 65-plussers het zogenaamde boostervaccin te kunnen geven.

----------------------------------

Groen Aalter meet de verkeersdrukte in Knesselare. De Hellestraat wordt in de eerste resultaten al als pijnpunt naar voor geschoven. De actie ‘telramen’ werd vorig jaar al in Aalter-centrum gehouden, en nu was Knesselare aan de beurt. Zo werden in de Hellestraat op een dag meer dan 5.320 voertuigen gemeten. Op basis van de resultaten zal Groen voorstellen doen om de verkeersveiligheid in Knesselare te verbeteren.

------------------------------

Binnen twee maanden wil de stad Brugge een beheerplan klaar hebben voor de Brugse stadsvesten. De brede groene gordel van 26 hectare rondom de binnenstad krijgt de komende 24 jaar nog meer aandacht. Nieuwe verhalen en filmpjes kan je voortaan via QR code ontdekken op acht locaties langs De Vesten in Brugge.

----------------------------------

Maldegem wil het skateterrein aan cultureel centrum Den Hoogen Pad in Adegem volgend jaar verhuizen naar de site van sporthal Meos. CD&V Maldegem vraagt de gemeente om aan het skatepark van Adegem ook een BMX-terrein te voorzien, maar de gemeente Maldegem heeft daarin nog geen beslissing genomen.

---------------------------------

De politie van Eeklo, Kaprijke en Sint-Laureins gaat strenger optreden tegen het gebruik van lachgas in het verkeer. Lachgas wordt door jongeren steeds vaker gebruikt tijdens het uitgaan. Net zoals bij andere vluchtige snuifmiddelen, ervaart men bij lachgas zo goed als onmiddellijk een euforische roes. In het verkeer is dat bijzonder gevaarlijk.

----------------------------------------

Een 27-jarige Roemeen heeft drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel gekregen, voor zijn betrokkenheid bij een cannabisplantage in Brugge. De plantage werd anderhalf jaar geleden ontdekt na een uitslaande brand in een woning. Pas een maand later trof de brandweer het lichaam aan van een Albanese plukker.

----------------------------------

De strandredders aan zee hebben de voorbije zomer een pak minder interventies gehad dan de voorgaande seizoenen. De redders kwamen bijna 400 keer tussen voor baders in nood. In 2020 waren er bijna 600 tussenkomsten, de helft meer dus. Alles samen liepen ook 860 kinderen verloren op het strand. Dieptepunt was het ongeval in Oostende, waarbij een jongen van 17 is verdronken.

--------------------------------------

Het gemeentebestuur van Aalter wil alle leiding en leden van de jeugdbewegingen in de gemeente vrijdag trakteren op een hapje en een drankje. Vrijdag 22 oktober is het de ‘Dag van de Jeugdbeweging’. Alle leiding en leden in uniform van de Aalterse jeugdbewegingen zijn welkom op vrijdag 22 oktober van 16.30 tot 19 uur in jeugdcentrum Kadans, Stationsstraat 71 in Aalter.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws