Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 21 oktober 2021

gepost 2 years ago, op donderdag, 21 oktober 2021 door Crew

De vierde coronagolf lijkt niet meer te stoppen, nu in zowat alle ziekenhuizen in Vlaanderen het aantal COVID-patiënten weer toeneemt. Ook in het AZ Sint-Jan in Brugge is dat het geval. De cijfers in het ziekenhuis zitten in een licht stijgende lijn. Op de dienst Intensieve Zorgen liggen momenteel vier beademde COVID-patiënten. Hun leeftijd varieert tussen 30 en 85 jaar. ----------------------------------

Woonzorgcentrum Veilige Have uit Aalter krijgt vandaag een pak studenten over de vloer, die de zorgsector van dichtbij willen leren kennen. Het gaat om een zorgberoepenrally, georganiseerd door de provincie Oost-Vlaanderen en vzw Het Beroepenhuis. De ‘rally’s worden georganiseerd in de hele provincie, en start in Aalter.

-------------------------------

Feestcomité Testedoene uit Bellem (Aalter) moest door corona een jaar overslaan, maar maakt zich nu op voor een nieuwe editie van de Pompelmoeskermis. Starten gebeurt op vrijdag 22 oktober met een algemene quiz in het dienstencentrum. Zaterdag wordt de sportieve kaart getrokken met de cyclocross en zondag kan je vanaf 8 uur naar de rommelmarkt in Bellem.

-------------------------------------

Zaterdag 23 oktober vindt in Eeklo een nieuwe editie plaats van het Repair Café. Sinds het eerste Repair Café in november 2014, waren er in Eeklo al 38 bijeenkomsten waarop 1.636 voorwerpen aangeboden werden. Daarvan konden 65 procent hersteld worden.

------------------------------------------

Eeklo viert op vrijdag 22 oktober de ‘Dag van de jeugdbeweging’ met een gratis ontbijt op de Markt. Dat is te verkrijgen vanaf 7 uur voor iedereen die in het uniform van zijn jeugdbeweging komt opdagen. In Eeklo zijn er vier actieve jeugdbewegingen.

------------------------------------

Mannelijke inwoners van West-Vlaanderen hebben liefst acht procent meer kans om kanker op te lopen dan elders in Vlaanderen. Volgens Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V), die de cijfers opvroeg, is dat voornamelijk te wijten aan het vaker voorkomen van prostaatkanker in de kustregio. Een verklaring voor dat laatste is er echter niet. Mogelijk wordt er in West-Vlaanderen vaker ingezet op het preventief opsporen van prostaatkanker.

------------------------

De kinderen van het derde en vierde leerjaar van Leefschool Het Droomschip in Eeklo ontdekten de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, op hun eigen vraag. Om antwoorden te krijgen op hun vragen, gingen ze zelf op zoek in boeken en op het internet, brachten ze een bezoek aan het Canada Poland War II Museum en het Canadees kerkhof in Adegem.

-----------------------------

De leerlingen Tuinbouw van het College ten Doorn in Eeklo verkopen in de aanloop naar Allerheiligen hun zelfgekweekte chrysanten. De verkoop van de chrysanten loopt sinds deze week, tot en met vrijdag 29 oktober. De serre is het vlotst bereikbaar via de poort in de Kloosterdreef in Eeklo.

-------------------------------------

De vzw Ambivents organiseert dit jaar opnieuw een sinterklaasshow en maakt er een tweedaagse van. “Dit jaar komt de Sint op zaterdag 13 en zondag 14 november, in de feestzaal van Aalter-Brug. De kindjes krijgen van de sint nog een aandenken mee. Kaarten via [email protected].

-------------------------------

Maldegem viert op vrijdag 22 oktober de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ en trakteert alle jongeren die vroeg uit de veren kunnen. De jeugddienst en jeugdadviesraad roept alle leden van een Maldegemse jeugdbeweging op om die dag vanaf 6.30 uur in uniform naar de Markt te komen. Morgen om 7.15 uur gaan alle Maldegemse jeugdbewegingen de strijd aan om de sterkste jeugdbeweging van Maldegem te worden.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws