Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 20 mei 2020

gepost 6 months ago, op woensdag, 20 mei 2020 door Crew

Zoals we gisteren reeds melden in het regionieuws is in de Weibroekdreef in Aalter maandagavond rond 19.00 uur een man neergeschoten door de politie. Volgens het parket gaat het om een 35-jarige man die geboren is in Eeklo, maar in Aalter woont. Hij zwaaide met twee messen naar de inspecteurs. Na het incident kwam het parket ter plaatse met een wetsarts en wapendeskundige. Ook het labo en Comité P voerden er een onderzoek. Over de precieze opstandingen van het incident wordt voorlopig niet gecommuniceerd.

--------------------

De Roemeense bende achter de diefstal van de beeldengroep van ’t Zand moet nog voor de zomer voor de Brugse correctionele rechtbank verschijnen. Naast hun meest spraakmakende feit zouden de Roemenen nog een hele reeks metaaldiefstallen gepleegd hebben in de Brugse regio. Elf verdachten zitten momenteel nog in de cel.

--------------

Eeklo rolt het project ‘pimp the box’ uit en zal tien elektriciteitskasten in de stad opfrissen en mooier maken. Vier elektriciteitskasten op en rond de Markt worden ingepakt door professionele kunstenaars. Eens de coronacrisis voorbij is, worden deze kastjes bestickerd. Voor zes andere zoekt Eeklo nog creatieve ideeën. Deze zes kastjes zijn al door de inwoners geselecteerd via ‘ikdoemee.eeklo.be’.

------------------------

De bib in Aalter is gesloten tot en met 7 juni. Om je toch de kans te geven materialen te lenen, hebben we een afhaalsysteem georganiseerd: de Take Away Bib. Voortaan kan je er ook terecht op dinsdagavond van 17.00 u tot 19.00 u en op zaterdagvoormiddag van 9.00 u tot 12.00 u. Je reserveert online de werken die je graag wil lenen en haalt ze, na een bevestiging via e-mail, op in de hoofdbibliotheek van Aalter.

---------------------------

Groen Aalter lanceert een oproep waarbij ze vragen dat de mensen die het financieel niet moeilijk hebben, de Aalterbon die ze binnenkort krijgen voor de coronacrisis weg te schenken. Wie geen financiële problemen heeft, kan de gekregen Aalterbon gerust schenken aan pakweg De Toevlucht of het Rode Kruis.” aldus Groen Aalter.

De gemeente is niet van plan om dat aan de inwoners te vragen. “Iedereen is vrij om met die bon te doen wat ze willen”, zegt titelvoerend burgemeester Pieter De Crem.

---------------------------

Bij elke Oostkampenaar vanaf zes jaar zal een gratis stoffen mondmasker in de bus vallen. Het gemeentebestuur bestelde de maskers bij Think Pink.

De gemeente plaatste de bestelling voor de drielagige stoffen mondmaskers bij Think Pink. Van hun verkoop gaat 80 procent naar concrete projecten met kankerpatiënten. De mondmaskers zijn gratis en wasbaar.

-------------------------

Tijdens de week van de opvoeding is het leuk om samen als gezin iets te doen. Vanaf vandaag tot zaterdag 23 mei kan je samen filmpjes opnemen. Filmpjes die ons verbinden tijdens de lockdown en een glimlach toveren op ons gezicht. De opdrachten van hoe de video’s eruit moeten zien krijg je elke ochtend via www.studiosofa.be.

--------------------------------------

Om de Maldegemse studenten ten volle te steunen tijdens de komende blok- en examenperiode, zijn hogeschool- en universiteitsstudenten vanaf maandag 25 mei 2020 welkom in de Silent Places van de gemeente Maldegem om te studeren.

Omwille van de coronamaatregelen is het niet mogelijk om de Silent Places in de Bibliotheek en WZC Warmhof te organiseren. Daarom zijn de studenten vanaf maandag 25 mei welkom in de vergaderzalen van LDC Oud St. Jozef langs Mevrouw Courtmanslaan 92. Vanaf vandaag kan je jou studieplek daarvoor reserveren via de gemeente Maldegem.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws