Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 21 mei 2020

gepost 12 months ago, op donderdag, 21 mei 2020 door Crew

De politie van Aalter krijgt zwaardere wapens, om zichzelf te beschermen. De beslissing heeft niets te maken met het schietincident van maandag.

Groen Aalter stelde zich vragen bij de noodzaak van die aankoop. Volgens hen zorgt een zwaardere bewaping van agenten ook voor zwaardere reacties van mensen met slechte bedoelingen. “De tijd dat we agenten enkel met papier en potlood de baan konden opsturen, is jammer genoeg voorbij”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste.

---------------------

De Economische Raad van Eeklo, de adviesraad voor ondernemend Eeklo, heeft bruikbare tweedehandscomputers ingezameld voor de drie Eeklose middelbare scholen. De laptops en computers werden ingezameld bij ondernemers en inwoners. De stad ondersteunde het initiatief, en draagt de helft van de kosten.

---------------------

De musea mogen weer open, en ook het Canadamuseum in Adegem bij Maldegem opende gisteren terug de deuren. De aangrenzende Tuinen van Adegem en ook de tea-room blijven wel nog dicht. In het museum zijn er veel materialen extra opgehangen, die in het archief zaten. Het gaat vooral om authentieke posters en affiches.

---------------------

Terwijl de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé een bezoek naar de kust op deze Hemelvaart nog afraadde werd net op de valreep het licht dan toch op groen gezet voor tweedeverblijvers. De kustburgemeesters zijn er echter gerust in.

Brugs burgemeester Dirk De fauw telt 662 tweedeverblijven in Zeebrugge. Hij verwacht dat de komende dagen dat een pak volk zal afzakken naar de kustgemeente. “Maar in vergelijking met andere kuststeden is dit een te verwaarlozen aantal. De Brugse burgemeerster zegt verder dat ze het in Zeebrugge nauwelijks zullen merken dat er tweedeverblijvers zijn.

------------------

De politie van zone Meetjesland Centrum is op zoek naar een man en een vrouw die dinsdagmiddag in de Molenstraat in Kaprijke met een list een gouden ketting gestolen hebben. Een vrouw haalde een nepjuweel boven en probeerde die rond de nek van een man te hangen. Intussen stal de vrouw de echte gouden ketting van de man. Het slachtoffer verwittigde de politie, die een opsporing in de buurt opstartte. Wie meer weet of verdacht gedrag ziet, kan contact opnemen met de politie.

---------------------

De stad Eeklo zet de Chalet Heldenpark, in de volksmond nog altijd The Irish Pub, officieel te koop. De instelprijs is 255.000 euro.

De stad Eeklo zocht meer dan een jaar naar een nieuwe concessiehouder voor de Chalet in het Heldenpark, maar kon die niet vinden. Nu wordt het gebouw verkocht. De verkoop zal verlopen via Biddit, het online verkoopplatform van de Belgische notarissen. CD&V Eeklo is zwaar tegen de verkoop.

---------------------------

Beweging.net bezorgde 400 vetplantjes aan de zorgverleners die in deze coronatijden in Aalter aan de slag zijn. Beweging.net Aalter deelden de vetplantjes uit aan woonzorgcentrum Veilige Have, het OCMW en de mensen van De Toevlucht. Met deze kleine attentie willen ze iedereen bedanken die dagelijks instaat voor onze gezondheid.

------------------------

De donderdagmarkt van Eeklo herstart volgende donderdag op 28 mei, maar doet dit op de parking van het Sportpark in de Burgemeester Pussemierstraat.

De markt mag maar vijftig marktkramen tellen, dus er werd wat geschrapt. Er kan dus niet geparkeerd worden op de volledige parking aan het Sportpark. Er is voor de markt een aparte ingang en uitgang. Er mogen maximum 300 bezoekers tegelijk op de markt.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws