Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 22 mei 2020

gepost 12 months ago, op vrijdag, 22 mei 2020 door Crew

Gisteren zijn de Brugse sportvelden terug open gegaan. Het is er opnieuw toegelaten om te sporten mits naleving van een reeks maatregelen. Deelnemers mogen enkel tijdens de activiteit op de accommodatie aanwezig zijn. Rondhangen blijft verboden. Ook skaters kunnen voortaan opnieuw terecht op de skateparken in Brugge. Voor de grote skateparken Tempelhof, Entrepot en Daverlo zijn er maximaal twintig personen plus een begeleider toegestaan. Speelpleintjes in Brugge blijven vooralsnog afgesloten voor het publiek.

----------------------

Evergem krijgt binnenkort een eerste fietsstraat. Die komt in het centrum, in de Bibliotheekstraat en op het Braeckmanplein. Een fietsstraat is een straat die ingericht is voor de fietser als hoofdgebruiker, en waar de auto alleen maar ‘als gast’ wordt toegestaan. Een autobestuurder mag er geen fietsers voorbij steken, en mag er niet sneller dan 30 kilometer per uur rijden.

------------------

Het ‘containerpark’ van Knesselare en het groeninzamelpunt in Ursel blijven door de coronacrisis nog een tijd gesloten.

Door de coronacrisis moesten alle containerparken in Vlaanderen wekenlang dicht. Het containerpark van Aalter-centrum is ondertussen weer geopend onder voorwaarden. Er dient wel een afspraak gemaakt te worden en met groenafval kan je zonder afspraak naar het recyclagepark van Aalter-centrum.

------------

Studenten uit het hoger onderwijs en de laatste twee jaar van het secundair onderwijs kunnen vanaf nu studeren in de cafetaria van sporthal ’t Veld in Sijsele.

De stad biedt er elektriciteit en wifi aan. Het bestuur wil zoveel mogelijk jongeren de kans geven om samen, maar in een rustige omgeving en met respect voor de social distancing, te studeren. De cafetaria van ’t Veld heeft een capaciteit voor 13 studenten. Indien er meer interesse dan plaats is, kan er ook in Moerkerke een lokaal ter beschikking worden gesteld.

-------------------

De federale overheid zette het licht op groen voor gemeenschappelijke studieruimtes, zij het met de nodige afstand. Ook in jeugdcentrum Kadans in Aalter kunnen jongeren in mei en juni opnieuw samen studeren. Van maandag 25 mei tot en met dinsdag 30 juni 2020 wordt de grote fuifzaal in het jeugdcentrum opengesteld voor alle studerende jongeren. In die grote, open ruimte kan er voldoende afstand worden voorzien voor alle bezoekers. Er zijn 14 studieplekken beschikbaar.

---------------------

Brugge schrapt voorlopig de geplande investeringen van 9 miljoen euro in de Biekorfsite. Door de coronacrisis telt de stad een pak minder inkomsten.

De mindere inkomsten voor de stad door de coronacrisis worden nu al geraamd op 13,2 miljoen euro. Dat is vooral een gevolg van minder toerisme, sluiting van de musea en verminderde parkeerinkomsten. Door dit project uit te stellen, geeft het stadsbestuur 9 miljoen euro minder uit.

----------------------

De eerste stapjes naar een volledige heropening van de sport- en recreatiecentra zijn ingezet, zo klinkt het bij zwembadengroep - Lago. Bepaalde personeelsleden zijn alweer aan het werk. LAGO zet alles op alles om ook de zwembaden in optimale omstandigheden op te starten wanneer er groen licht gegeven wordt.

Algemeen directeur Diether Thielemans benadrukt dat zwemmen geen extra risico’s inhoudt en dat zwemmen en plezier maken bijdragen aan je gezondheid en levensgeluk.

--------------------------------

Mensen met een cabine op het strand van Knokke-Heist mogen die tot zondagavond gebruiken. Dat heeft burgemeester Leopold Lippens (GBL) beslist.

Ook de mensen die een strandcabine gehuurd hebben voor het seizoen, mogen er gebruik van maken, zowel op het vrij strand als op de stranduitbatingen. Maandag wordt het strand verder genivelleerd en zal de gemeente communiceren welke stukken tijdelijk en om veiligheidsredenen niet kunnen gebruikt worden. Het plaatsen van strandcabines door particulieren is nog altijd verboden.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws