Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 19 mei 2020

gepost 6 months ago, op dinsdag, 19 mei 2020 door Crew

In de Weibroekdreef in Aalter heeft de politie gisteren-avond een man neergeschoten. Dat zou gebeurd zijn nadat hij een inspecteur aanviel met een mes. De neergeschoten man werd nog gereanimeerd, maar kon niet meer gered worden. De buurt reageert geschokt. Op sociale media werd maandagavond druk gespeculeerd over de identiteit van de neergeschoten man. De man was blank en stevig getatoeëerd en zou nog niet lang in Aalter wonen.

------------------------

Op de E40 in Beernem is gisteren-namiddag een Nederlandse vrachtwagen in de gracht beland. De Nederlandse bestuurder reed in de richting van het binnenland, toen hij ter hoogte van Beernem de controle over het stuur van zijn vrachtwagen verloor. De bestuurder werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

-----------------

Maldegem heeft gisteren voor het eerst sinds de lockdown van de coronacrisis opnieuw een wekelijkse markt gehouden. Er kwam veel volk, maar te druk werd het nooit. De markt van Maldegem heeft net geen 50 kramen, dus kon die veilig georganiseerd worden. Er werden ook wel kramen in de Nieuwstraat gezet, om de markt zo meer te spreiden. Er gold overal eenrichtingsverkeer, en aan elk van de vijf hoofdingangen stond gemeentepersoneel om handen te ontsmetten.

----------------------

Jong CD&V Damme neemt na enkele niet zo actieve jaren een nieuwe start en doet dit met het uitrollen van een vijfpuntenplan voor de Damse jongeren. Punt per punt willen ze de komende periode het plan uitrollen. Hun eerste punt is het vragen naar studielocaties bij het stadsbestuur.

---------------

De stad Eeklo en de gemeente Sint-Laureins zullen in de toekomst veel intensiever samenwerken. Een fusie is (nog) niet aan de orde, maar de twee burgemeesters durven nu wel openlijk toegeven dat een fusie op langere termijn niet uitgesloten is. “Tijdens deze coronacrisis hebben beiden gezien dat de daadkracht van een stad als Eeklo een meerwaarde is voor een dorp als Sint-Laureins.

-----------------------

Het voortbestaan van de materniteit van het ziekenhuis in Tielt is onzeker. Aalter weigert echter een motie te ondertekenen, om het voorbestaan te eisen.

Aalter hangt niet alleen af van de ziekenhuizen in Eeklo, Gent en Brugge, maar ook Tielt staat bij heel wat inwoners hoog op de lijst. Linde Van Wonterghem (Groen) vroeg de gemeente Aalter om een motie te ondertekenen, waarin onderstreept wordt dat het voortbestaan van de materniteit van het ziekenhuis in Tielt belangrijk is. Maar die motie komt er niet. De gemeente Aalter tekent nooit moties aldus titelvoerend burgemeester Pieter De Crem.

---------------------

Stad Damme wil haar inwoners na de lange lockdown opfleuren. De corona-maatregelen versoepelen nu wel maar ze blijven toch doorwegen. Het normale is nog niet terug. De stad bezorgt in de loop van deze week bloemetjes bij elk huisgezin. Dat doen we met een kaartje met bloemenzaadjes in verwerkt. Als het kaartje met een boodschap van hoop wordt geplant, schieten er straks veldbloemen uit.

----------------------

Goed nieuws voor de fietsers: fietsen is weer overal op de Brugse Vesten toegelaten. Ook de gesloten bruggen zijn opnieuw opengesteld.

De politie besliste enkele weken geleden om fietsers op bepaalde plaatsen te weren omdat het er te druk werd. “Maar ondertussen hebben wandelaars opnieuw meer ruimte en andere mogelijkheden – zoals parken, bossen of het strand van Zeebrugge – om zich uit te leven. Daardoor is het merkbaar rustiger op de Brugse Vesten.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws