Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 20 maart 2024

gepost 1 month ago, op woensdag, 20 maart 2024 door Crew


De stad Eeklo weigert de komst van een moskee of gebedsruimte voor moslims in de Boelare. Een vzw had zich enkele maanden geleden al in een gebouw achter een elektrozaak in de Tieltsesteenweg in Eeklo gevestigd, en daar een soort moskee ingericht. Daar kwamen klachten over.

—-------------------------------

Het Jeugd Rode Kruis (JRK) Aalter maakt plannen om deze zomer op kamp te trekken. Dit jaar richting Tiegem. JRK probeert een laagdrempelige jeugdbeweging te zijn, voor kinderen vanaf het eerste leerjaar tot zestien jaar. Er moet geen inschrijvingsgeld betaald worden, waardoor iedereen er bij kan. Inschrijven kan op www.jeugdrodekruisaalter.be.

—-------------------------------------

Restaurant ‘t Biezemhof in Aalter heropent vanaf zaterdag 23 maart weer de deuren. Het oudste en gekendste restaurant van Aalter sloot eind januari de deuren. Het restaurant heeft een geschiedenis van meer dan vijftig jaar, en het was tijd om achter de schermen te verbouwen. —-------------------------------------------

Het treinverkeer tussen Wondelgem en Eeklo was dinsdagavond onderbroken nadat op een passagierstrein ter hoogte van Evergem het overlijden van een reiziger vastgesteld werd. —---------------------------------------

Er is nu toch een positief advies van het Agentschap Erfgoed, dus komt de vergunning voor de langverwachte renovatie van de Markt van Eeklo eindelijk in zicht. Ten laatste op 11 april zou de vergunning afgeleverd worden.

—------------------------------------------

Het Huis van het Kind Maldegem organiseert vanaf nu tot en met zondag 14 april een paaszoektocht in het centrum van Maldegem. Via maldegem.be/eggscapespel kan je een opdrachtenformulier downloaden en op speurtocht gaan.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws