Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 21 maart 2024

gepost 1 month ago, op donderdag, 21 maart 2024 door Crew

Het Herbakkersfestival in Eeklo lanceert met Raymond van het Groenewoud een eerste naam voor de editie 2024. Het gratis Herbakkersfestival Eeklo wordt dit jaar gehouden op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus.

—--------------------------------------

Wie vandaag een afspraak wil maken bij een keuringsstation om zijn wagen te laten controleren, moet gemiddeld 38 dagen wachten op de keuring. Een jaar geleden was dat nog 39 dagen. Ook in het keuringsstation van Eeklo is de wachttijd vandaag minder lang dan een jaar eerder.

—----------------------------------

Het rusthuis Sint-Jozef in Sint-Laureins gaat voortaan met een nieuwe naam door het leven. Omdat de seniorensite ondertussen veel meer is dan een rusthuis, kiezen de gemeente en het OCMW van Sint-Laureins nu voor drie namen. Het woonzorgcentrum heet voortaan Hof van Sente, het centrum voor dagverzorging krijgt de naam Het Sentiment, en de assistentiewoningen worden vanaf nu De Dreef genoemd.

—-------------------------------------------

Een veertiger die met bijna dubbel de toegestane snelheid door de Beekstraat in Bassevelde reed, heeft van de politierechter een pittige straf gekregen. Het openbaar ministerie tilde zwaar aan de snelheidsovertreding en vorderde een boete van 800 euro, een rijverbod van 3 maanden en het afleggen van de 4 examens.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws