Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 22 maart 2024

gepost 1 month ago, op vrijdag, 22 maart 2024 door Crew

De eengemaakte politie van Aalter en Maldegem hebben een nieuw tarief voor het vervoeren van personen met een politievoertuig. In de twee gemeenten wordt nu eenzelfde bedrag gevraagd: 130 euro. “Personen die door de politie vervoerd worden na een aanhouding betalen daarvoor een retributie.

—---------------------------------

Een oude ambulance van de post Maldegem van de Hulpverleningszone Meetjesland gaat volgende maand naar Oekraïne. Het brandweerteam van Maldegem, Eeklo, Aalter, Kaprijke en Sint-Laureins schenkt de ziekenwagen aan de vzw Stay Safe.

—----------------------------------------

Er komen dit voorjaar meer dan duizend nieuwe fietsparkeerplaatsen aan het station van Aalter. Wie daarvoor wil betalen, zal zijn of haar fiets ook in een afgesloten fietsenstalling kwijt kunnen. “Langs de kant van de Spoorweglaan komen in totaal 1.016 nieuwe fietsparkeerplaatsen. Op weekdagen nemen ongeveer 2.100 reizigers de trein in Aalter-centrum.

—--------------------------------------------------

Politiezone Meetjesland hield donderdagmiddag een minuut stilte uit respect voor hun collega Jonathan Savel, de agent van de gespecialiseerde eenheden die eerder deze week om het leven kwam toen een huiszoeking in Lodelinsart uit de hand liep.

—----------------------------------------

Hulpverleningszone Meetjesland heeft cijfers bekendgemaakt over het aantal interventies van het afgelopen jaar. De zone kreeg gemiddeld 31 oproepen per dag binnen.

—----------------------------------------

Het College Ten Doorn in Eeklo is bereid om de lesuren op school tien minuten later te laten starten als De Lijn het nieuwe vervoersplan niet bijstuurt.

—---------------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws