Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 25 maart 2024

gepost 4 weeks ago, op maandag, 25 maart 2024 door Crew


De gemeente Aalter zal voor de verkiezingen van juni en oktober geen extra kiesbureaus inrichten in de rusthuizen van Aalter en Ursel. Op 9 juni moeten we gaan stemmen voor de Vlaamse, nationale en Europese verkiezingen. Op 13 oktober mogen we dat nog eens doen voor de gemeenteraad en de provincie. —-----------------------------------------------------

In Bassevelde is zaterdagavond een politie-achtervolging geëindigd met een crash. De bestuurder snelde weg nadat de politie in Aalter hem wilde onderscheppen wegens overdreven snelheid. In de Bekputstraat snelden de verdachte en twee inzittenden vervolgens te voet weg. Zij konden uiteindelijk gevat worden.

—---------------------------------

Kunstenaar en volbloed Eeklonaar Romain Coemelck krijgt een postuum eerbetoon in zijn geboortestad. Van 1 tot 28 april kan je op de Huysmanhoeve naar de retrospectieve ‘I did it my way!’, met een selectie van zijn werk. De expo werd zaterdag voorgesteld, op de dag dat hij 95 zou worden.

—---------------------------------

Jaar na jaar neemt het aantal mensen met een enkelband toe in Vlaanderen. Op vijf jaar tijd bond justitie 70 procent meer enkelbanden aan. In 2023 telde de stad Eeklo 42 inwoners die onder elektronisch toezicht stonden. In de hele provincie Oost-Vlaanderen hebben afgelopen jaar 1.570 mensen een enkelband gehad. —----------------------------------------

De strengere veiligheidsregels met onder meer een verplichte doorgang van vier meter breed naast de feesttent, bezorgen de organisatoren van ‘t Kaaiken in Eeklo kopzorgen. Ze vrezen ook inkomensverlies door een terras dat plots kleiner moet.

—-------------------------------------------------------

Bij de politiezone Meetjesland komen er wekelijks meer meldingen rond dierenverwaarlozing binnen, dan vroeger. Sinds een jaar heeft de politie er een draaiboek om meldingen beter aan te pakken. Er is ook een cel dierenpolitie opgericht, met 3 wijkinspecteurs die zich bijschoolden.

—---------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws