Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 19 maart 2024

gepost 1 month ago, op dinsdag, 19 maart 2024 door Crew

De werken voor het plaatsen van 3,2 kilometer geluidsschermen langs de Knokkebaan (N44) in Aalter zijn gestart. Nu gaat het nog om voorbereidende werken en eind mei start de echte klus. Kostprijs: 10 miljoen euro.

—--------------------------------------

Peetjes Droom, de organisatie van ex-voetballer Peter De Poorter, zal in juni in Aalter weer voor een EK-dorp zorgen. Het EK wordt in juni gehouden in Duitsland en moet in Aalter weer voor een volksfeest zorgen. Het EK-dorp komt op de speelplaats van de bovenbouw van het Emmaüsinstituut.

—-----------------------------------------

Het openbaar domein in Aalter wordt een stuk kleurrijker met een grote plantactie van de gemeentediensten. Welgeteld 1.190 witte en rode bloemen fleuren intussen al de rotondes in de Lostraat en de Brouwerijstraat op. De volgende weken komen ook pleinen, monumenten en publieke gebouwen op heel wat andere plaatsen aan de beurt.

—------------------------------------------------

Sinds zondagnacht werkt alle straatverlichting in Eeklo ook weer ‘s nachts. Eeklo had eerder al beslist om de straatverlichting ‘s nachts weer aan te steken. Fluvius was met de omschakeling van de elektriciteitscabines gestart, en dat zou duren tot aan de start van de paasvakantie. Maar de klus is veel sneller geklaard. —----------------------------------

Er wordt gezocht naar een nieuwe zelfstandige uitbater voor de brasserie in provinciaal domein Het Leen in Eeklo. Het zoekertje staat op DW Immo. De huur is vastgelegd op 1.200 euro per maand.

—---------------------------------------

Het gemeentebestuur van Maldegem voert werken uit aan een deel van het fietspad Veldekens-Vaart in Adegem. Het einde van de werken is voorzien op 25 maart. Fietsers kunnen omrijden.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws