Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 18 maart 2024

gepost 1 month ago, op maandag, 18 maart 2024 door Crew

De plannen op en rond de Paterskerksite krijgen vorm. Stad Eeklo rondde de aankoop van de kerk al af en ook de vergunning voor het woon- en winkelproject ernaast is in behandeling. Met een meevaller: tijdens het openbaar onderzoek liep slechts één bezwaar binnen.

—---------------------------

Na verscheidene klachten over foutparkeerders die zich op plaatsen voor elektrische wagens zetten, herinnert de politie de inwoners van het Meetjesland er nog eens aan dat die plekken enkel voor hybride of elektrische voertuigen zijn.

—-------------------------------------------

Aalter opent een online sterrenregister, waar stilgeboren kindjes kunnen geregistreerd worden. Ongeacht de duur van de zwangerschap. Ouders die een kind verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap, kunnen wettelijk gezien geen geboorteaangifte doen. Michael Ally (N-VA) strijdt al langer voor de komst van een sterrenregister en dat komt er nu ook. —-------------------------------------

Pianist Jef Neve heeft de leerlingen piano van de Academie in Aalter verrast met een bezoek. Jef Neve is een pianist met wereldfaam en woont ondertussen al vier jaar in de bossen van Aalter. Zondag gaf hij een uitverkocht aperitiefconcert in ArtA’A.

—--------------------------------------------

Eeklo viert de tiende editie van de Theo, de trofee voor de hedendaagse Eeklose ondernemer. Om dat jubileum extra glans te geven wordt de Theo All Star in het leven geroepen. Uit alle winnaars van de voorbije negen edities, wordt één ultieme winnaar gekozen. —--------------------------------------

Er is een oplossing in zicht voor het probleem met de verkeerslichten op de N44 in Kleit (Maldegem), aan het kruispunt met de Halledreef. Vorige week waren de verkeerslichten opnieuw kapot. Dat is al de vierde keer in korte tijd. Blijkbaar gaat het om een zekering, en dat zou nu aangepakt worden.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws