Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 15 maart 2024

gepost 2 months ago, op vrijdag, 15 maart 2024 door Crew


Er komen drie extra gevleugelde zebrapaden op de N9 in Eeklo. Er ligt al zo’n gevleugeld zebrapad op de N9 ter hoogte van de Kaaistraat. “Een gevleugeld zebrapad is een zebrapad waarbij de witte strepen worden uitgebreid in de richting tegen het verkeer in. Op die manier stoppen de voertuigen veel verder van de overstekende voetgangers.

—-------------------------------------------------------------

Eind deze maand nemen de eerste inwoners hun intrek in het nieuwe woonzorgcentrum in Kleit (Maldegem). In woonzorgcentrum De Kleithoeve zullen zestig senioren wonen, en is er ook plaats voor zes mantelzorgers.

—-------------------------------------------

Bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter heeft een microfabriek geopend, waarin een robot houten modulaire woonunits bouwt. Een investering van een kleine 300.000 euro, maar een belangrijke stap naar de toekomst. Onder andere het houten binnenwerk van het Wintercircus in Gent werd er al mee gebouwd.

—-----------------------------

Na enkele weken verbouwen gaat Slagerij Frederiek en Kim in de Stationsstraat in Aalter deze vrijdag weer open. In de krokusvakantie ging de slagerij dicht, en de voorbije drie weken was er een pop-up in de garage.

—-------------------------------------------------

Politiezone Assenede-Evergem heeft een verkeersactie georganiseerd in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst en de scheepvaartpolitie. Tijdens deze actie werd maar liefst 19.413 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd. Ook nam de politie één voertuig in beslag.

—--------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws