Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 14 maart 2024

gepost 2 months ago, op woensdag, 13 maart 2024 door Crew

Oppositiepartijen Groen en Vlaams Belang hebben in Aalter een ultieme poging gedaan om de wekelijkse woensdagmarkt weer naar de Markt van Aalter te krijgen. CD&V wil de markt echter op parking Cornelius houden.

—---------------------------------------

Binnen dit en twee weken zal de openbare verlichting in Eeklo ’s nachts overal weer werken. Het schepencollege nam de beslissing al eind januari, maar Fluvius had tijd nodig om de omschakeling te regelen.

—--------------------------------------------

Kaprijke gaat het voormalige OCMW-gebouw aan Lembeke-Dorp (Lembeke) ombouwen tot nieuw ontmoetingshuis. Het gebouw wordt dus niet alleen de nieuwe stek voor de bibliotheek. “We willen ook ruimte geven voor sociaal-culturele ontmoetingen, en een plek geven voor kinderen uit de opvang om hun huiswerk te maken”, zegt schepen Frederik Versluys (Het Kartel).

—--------------------------------------------

Open Vld en CD&V trekken dit jaar voor het eerst samen naar de kiezer in Assenede onder de naam ‘Lokaal Sterk’. Eerder was al bekend dat CD&V-boegbeeld Trees Van Eykeren de lijst zou trekken.

—------------------------------------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Aalter gaan 3,2 km geluidsschermen plaatsen langs de N44 of Knokkebaan in Aalter. Ze moeten het geluid verminderen in ondermeer de Europalaan, de Grote Veldakker en de Molenkouter. De nieuwe geluidsschermen zullen tussen de 3 en 6 meter hoog zijn. Ze worden vanaf 27 mei geplaatst in drie fasen.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws